Kanalen får viktig roll i bankernas transformation
Hem Nyheter Kanalen får viktig roll i bankernas transformation

Kanalen får viktig roll i bankernas transformation

Publicerat av: Redaktionen

Allt fler banker tittar på molntjänster, även för sina kärnverksamheter.

Kanalen får viktig roll i bankernas transformation

”Det finns utrymme att ta fram molntjänster för olika branscher med behov av finansiella IT-lösningar, som bilbranschen”, säger Eelco-Jan Boonstra, Europachef på Mambu.

När leverantörer av molntjänster ska nå dem får partner en viktig roll.

Tyska Mambu har som mål att 70 procent av försäljningen ska gå via partner.

Mambu har en populär molnplattform för banker. Förutom de vanliga fördelarna med molntjänster jämfört med kundernas egna IT-lösningar lyfter Mambu också fram de affärsmässiga som fås med moderna, flexibla tekniklösningar. Begreppet som används är ”composable banking”, ungefär komponerbar bank på svenska.

Anledningarna för banker att satsa på molntjänster är de samma som för andra företag och organisationer: kostnadskontroll, mindre behov av egen kompetens, att kunna satsa mer på kärnverksamheten och, inte minst, ökad flexibilitet både vad gäller tekniklösningar och verksamheten i stort.

Just flexibiliteten är något som ska underlättas av möjligheten att kunna komponera ihop egna banklösningar på Mambus molnplattform. Det ska inte bara ge möjligheter att kunna sjösätta nya produkter och tjänster snabbt, utan även förbättra båda intern och extern kommunikation. Bättre samarbete, försäljning och kundtjänst, för att uttrycka det enkelt.

Skilda kundgrupper

Mambu vänder sig mot en marknad med flera distinkta kundgrupper. Hittills har molnlösningar för banker mest fått genklang hos startupföretag och mindre, specialiserade banker. Att storbankerna ännu inte kommit till skott med molnet i så hög utsträckning har flera orsaker: oro för säkerhet och integritet, lagstiftning, beroende av äldre teknisk infrastruktur som ofta är svår att ersätta, och så vidare.

Men på sikt vill Mambu så klart även nå de stora, traditionella bankerna:

– Vi ser att det är flera molnprojekt på gång bland de stora bankerna. De ser att små agila banker lyckas och är intresserade, säger Eelco-Jan Boonstra, Europachef på Mambu.

Det är naturligtvis en utmaning för ett relativt litet företag som Mambu, med 500 anställda, att nå en diversifierad målgrupp, med banker av olika typer. Lägg till det att företaget har växt rejält:

– Vi var 200 förra året. Det tar tid att växa, säger Eelco-Jan Boonstra.

Partner av alla slag

För att lyckas nå alla de olika potentiella kunderna förlitar sig Mambu i hög utsträckning på olika partner. Och det är något man vill göra i ännu högre utsträckning:

– Vårt mål är att 70 procent av försäljningen ska gå via partner.

Det finns flera olika typer av partner och sammansättningen av dem skiljer sig åt mellan olika länder och marknadssegment. Det finns till exempel stora rådgivande konsultföretag, och i en allt högre utsträckning traditionella återförsäljare. Bland de senare finns det både de som är specialiserade på Mambus utbud och de som har ett bredare sortiment.

– Det viktiga är att våra partner förstår våra kunders verksamhet.

Det engelska uttryck som Eelco-Jan Boonstra använder är ”use case awareness”. Partner får alltså en viktig roll i att identifiera möjligheter för slutkunder att dra nytta av Mambus molnplattform.

Om man ska spekulera kan det antas att användningen av molntjänster i bankvärlden kommer att öka. Då finns det möjligheter för olika typer av partner till leverantörerna av molntjänster att ta plats. Det gäller allt från specialiserade systemintegratörer till stora konsultföretag med breda verksamheter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>