Hem NyheterUndersökningar Kaspersky -fler angrepp och ökade åtgärder – under 2021

Kaspersky -fler angrepp och ökade åtgärder – under 2021

Publicerat av: Redaktionen

Kasperskys forskare delar med sig av sin hotanalys inför 2021, och konstaterar att de riktade attackerna kommer att utvecklas mycket under de kommande månaderna.

Kaspersky -fler angrepp och ökade åtgärder – under 2021 2

David Emm, principal security researcher, på Kaspersky.

Forskarna menar att det kaosartade 2020 kommer att få långtgående strukturella och strategiska konsekvenser – inte bara när det kommer till hur vi lever våra liv, utan även för hur de cyberkriminella kommer att agera.

Kaspersky menar att cyberhotlandskapet 2021 till stor del kommer att kännetecknas av de förändringar som den pågående pandemin fört med sig. Nya nätverksapplikationer för fjärrarbete, och säkerhetssvagheter i 5G-teknik, kommer att tillsammans med mer raffinerade flerstegsattacker bli allt vanligare måltavlor.

Attackerna kommer framför allt att genomföras med generisk skadlig kod, och allt fler kriminella kommer att ta hjälp av etablerade kriminella nätverk som Genesis, för att sedan handla med de stulna personuppgifter de har samlat på sig.

Verksamheter bör därför öka sin vaksamhet mot generisk kod – och aktivera sina motangrepssystem så fort de misstänker att de har blivit angripna med generisk kod. För även om den generiska koden kan te sig relativt ofarlig för många cybersäkerhetsteam, så kommer den allt oftare utgöra ett första steg i mer omfattande angrepp.

Kaspersky förutspår också att allt fler länder kommer att angripa de cyberkriminella grupperna genom att försöka förstöra deras verktyg. Även de stora internationella teknikföretagen spås växla upp sin aktivitet för att skydda sina användare.

  • Världen rör sig så snabbt så det är svårt, ja omöjligt, att veta hur cybersäkerhetsläget kommer att se ut om några månader. Men tittar man tillbaka på våra tidigare prognoser så har de visat sig vara väldigt träffsäkra. Därför vågar vi nu säga att vi tror att de riktade attackerna kommer att öka – och att de i allt högre grad kommer att riktas mot nya typer av attackytor, som nya applikationer och 5G-teknik. Men vi har också stora förhoppningar om att allt fler länder och storföretag aktivt kommer att börja strida mot de cyberkriminella grupperna, som ständigt försöker flytta fram sina positioner, säger David Emm, principal security researcher, på Kaspersky.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>