Hem Nyheter Kaspersky: IoT-system största IT-säkerhetshotet för tillverkningsföretag

Kaspersky: IoT-system största IT-säkerhetshotet för tillverkningsföretag

Publicerat av: Redaktionen

Digitaliseringen inom tillverkningsindustrin pågår för fullt.

Kaspersky: IoT-system största IT-säkerhetshotet för tillverkningsföretag 355 procent av företagen är dock övertygade om att IoT (Internet of Things) kommer att påverka säkerheten i industriella kontrollsystem på ett avgörande sätt.

Enligt en ny rapport från Kaspersky State of Industrial Cybersecurity in the Era of Digitalization framkommer att 20 procent av tillverkningsföretagen ser IoT-relaterade säkerhetshot som sitt största IT-säkerhetsproblem. Det är fler än de som anser att exempelvis dataintrång är det största problemet, vilket 15 procent av företagen uppger. Nästan hälften, 44 procent, av de undersökta företagen uppger också att de har IT-säkerhetspersonal som är sysselsatta med initiativ för att skydda IoT-system.

Många verksamheter uppger också att de inte känner sig rustade för att möta denna typ av hot. Bara 19 procent av företagen har implementerat aktiv nätverks- och trafikövervakning, och 14 procent har infört detektering av nätverksavvikelser, åtgärder som gör det möjligt för säkerhetsteam att spåra avvikelser eller skadlig aktivitet i IoT-system.

– Det är viktigt att säkerheten är med från början när dessa smarta och uppkopplade systemet implementeras, säger Grigory Sizov, Head of KasperskyOS Business Unit, Kaspersky. Industriella IoT-system måste ha en säker kärna för att kunna förhindra attacker. Tillsammans med övervaknings- och detekteringslösningar i nätverk och system kan hela system skyddas mot cybersäkerhetsattacker.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>