Kaspersky Lab: Färre men värre DDoS-attacker
Hem NyheterUndersökningar Kaspersky Lab: Färre men värre DDoS-attacker

Kaspersky Lab: Färre men värre DDoS-attacker

Publicerat av: Redaktionen

Kaspersky Lab har undersökt utvecklingen inom DDoS-attacker. Totalt sett minskade antalet attacker med 13 procent 2018 jämfört med året innan.

Kaspersky Lab: Färre men värre DDoS-attackerKostnaden för att använda en färdigpaketerad DDoS-attack har också gått ner. Enligt Kaspersky Labs forskare har många verksamheter anammat skydd för enkla typer av DDoS-attacker. Mycket pekar dock på att attackerna blir värre och orsakar mer skada. Bland annat har attackernas genomsnittliga längd mer än fördubblats under 2018, från i snitt 95 minuter första kvartalet 2018 till i snitt 218 minuter sista kvartalet 2018. Den längsta DDoS-attacken under kvartalet varade också 329 timmar, vilket är nästan 14 dagar. Någon sådan lång attack har inte registrerats sedan 2015. Kaspersky Lab förutspår nu att DDoS-attackerna kommer att utvecklas ytterligare under 2019, så att de kan kringgå de enkla skydden.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>