Anställda fortsatt största riskfaktorn under 2014 enligt Check Point
Hem Nyheter Kaspersky Lab vill säkra e-handel med ny plattform

Kaspersky Lab vill säkra e-handel med ny plattform

Publicerat av: Redaktionen

Den leverantör som kan hjälpa kunden minska antalet nätbedrägerier torde ligga bra till. Kaspersky Lab har precis lanserat en lösning som är tänkt att hjälpa dig på vägen.

Säkerhetsleverantören Kaspersky Lab lanserade under mobilmässan i Barcelona, Mobile World Congress, nya lösningar för dig som säljer säkerhet till näthandlare, banker och andra som behöver hantera finansiella transaktioner över nätet. Det rör sig om en plattform som ska minska risken för bedrägerier i samband med att användare genomför betalningar över nätet.

Plattformen kallas Kaspersky Fraud Prevention och inkluderar lösningar på såväl klient- som serversidan. Systemet ”märker av bedrägeriförsök under e-betalningar, samt en rad ytterligare tjänster. De individuella plattformskomponenterna kan användas både enskilt och tillsammans för att erbjuda flera skyddslager i varje steg av betalningen”, säger företaget i ett pressmeddelande.

För att riktigt övertyga om behovet av dylika lösningar lyfter Kaspersky Lab fram en undersökning utförd av B2B International som visar att 98 procent av internetanvändare gör banktjänster eller genomför köp på nätet. 38 procent gör det via sin mobila enhet.

Analysföretaget Gartner konstaterade för övrigt i samband med presentationen av sin Magiska kvadrant över leverantörer av skydd mot nätbedrägerier, att ”det finns ett stort behov av innovation som förebygger bedrägerier då cyberkriminella ofta kringgår gamla tekniker, som enhetsidentifiering.”

– Finansiella organisationer behöver teknik som skyddar deras klienter från dagens hot och minimerar kostnaderna från att ersätta stulna pengar. Plattformen Kaspersky Fraud Prevention skyddar transaktioner både från bankens sida och på användarens enhet och inkluderar professionell rådgivning, baserad på vår mångåriga erfarenhet inom cybersäkerhet. Kombinationen kommer att hjälpa finansiella företag att skydda sina pengar och – framför allt – sitt rykte, säger Nikolay Grebennikov, teknikchef på Kaspersky Lab.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>