cybersec-kaspersky-2okt-puff
Hem Nyheter Kaspersky ökar fokus på B2B – och stänger nordenkontoret

Kaspersky ökar fokus på B2B – och stänger nordenkontoret

Publicerat av: Redaktionen
Leif Jensen, Kaspersky Lab

Leif Jensen, nordenchef hos Kaspersky Lab.

Kaspersky sätter större tyngd på företagssidan, stärker partnernätverket och bygger ett nordiskt säljteam baserat i Köpenhamn. Samtidigt stängs nordenkontoret i Stockholm.

Kaspersky har ny nordenchef. Han klev på för tre månader sedan och pratar nu med IT-Kanalen om leverantörens nya fokus och de förändringar som sker i organisationen.

Hans namn är Leif Jensen och hans uppdrag som nordenchef hos Kaspersky handlar om att öka andelen b2b-affärer. Eller rättare, dra nytta av den ökande efterfrågan inom det segmentet, som han själv uttrycker det.

– Vi har sett en stor ökning där på europeisk nivå och i synnerhet sedan vi lanserade nya produkter i september som bland annat adresserar cyberhot i samband med finansiella transaktioner, säger han och tillägger att det handlar om såväl smb- som enterprise-segmenten.

Ser gärna partner inom finans

Partnernätverket kommer att stärkas, skulle man kunna säga. Dels vill leverantören fördjupa samarbetet med de partner som redan finns i nätverket, dels söker man nya.

– Det rör sig främst om sådana partner som arbetar inom finansbranschen, men även tillverkande industrier, säger han.

Är b2b ert nya huvudfokus nu?

– Det är vårt nya väldigt viktiga fokus. Men det innebär inte att vi drar ner på retail-affären. Den är fortfarande väldigt viktig för oss. Men den stora ökningen sker inom b2b-segmentet.

Sker några förändringar i er partnerstrategi?

– Nej, vi behåller vårt 100-procentiga kanalfokus och kommer att hjälpa våra partner att bli starkare inom b2b. I Danmark ökar vi nätverket och i Norge och Finland bygger vi i princip upp nya partnernätverk.

För Kasperskys egen del innebär Leif Jensens tillträde en betydande förändring. Kontoret i Stockholm stängs.

– Vi kommer att bygga ett starkt säljteam baserat i Köpenhamn som ska arbeta över hela Norden med operativ support från vårt europeiska huvudkontor, säger Lars. Jag bor i Danmark så det var ett logiskt beslut att fortsätta bygga på vår närvaro här och ha teamet nära mig.

– Vi kommer att vara fyra personer här inledningsvis.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>