Kenneth Fredriksen medverkade på ”Next Gen Wireless”

Den 17 mars anordnade analysföretaget Redeye konferensen ”Next Gen Wireless: 5G/6G” där IT- och telekombranschens tungviktare samlades för inspirerande tal och samtal kring 5G och 6G.

Kenneth Fredriksen medverkade på ”Next Gen Wireless”

Bland huvudtalarna fanns Kenneth Fredriksen, Executive Vice President, CEE & Nordic Region på Huawei.

Efterfrågan på 5G växer dag för dag när det nu på allvar börjar utmana fiberlösningar som möjliggörare för framtidens teknik, såväl för startups som etablerade industriföretag. På analysföretaget Redeyes konferens ”Next Gen Wireless: 5G/6G” talade företrädare från bland annat Northstream, Ericsson och Telia om framtiden för 5G – och för det kommande 6G. Huaweis Kenneth Fredriksen höll både ett huvudanförande om ”Nästa generation trådlöst” och medverkade i en paneldiskussion.

– 5G öppnar upp otroliga möjligheter för såväl samhällen och företag som för konsumenter. Utvecklingen är sannerligen revolutionerande och det presenteras nya innovationer som bygger på 5G så gott som dagligen. Tack vare 5G är ”smarta städer”, ”smart transport” och ”smarta industrier” inte längre modeord utan i allra högsta grad på väg att bli verklighet. AI och VR kommer blir ännu mer intressant för operatörer, företag och konsumenter. För att nå upp till FN:s globala hållbarhetsmål måste digital innovation vara hållbart och i framtiden kan 6G minska vårt behov att resa då den fysiska och virtuella världen smälter samman. Konnektivitet kan bidra till att minska gapet mellan människor samt bli tillgänglig för alla, säger Kenneth Fredriksen.