Mate 9 Pro – King Of Android- en påkostad smartphone med superkamera

Flaggskeppet Mate 9 Pro från Huawei har en otrolig kamera, där både hårdvara och mjukvara har tagits fram i nära samarbete med Leica. Så väl batteritid som processor är starkast någonsin.

Huawei Mate 9 Pro  – en kraftfull telefon med dubbelkamera, 4000 mAh-batteri och Kirin 960-processor. Telefonen kommer dessutom med Dual SIM, gränssnittet EMUI 5.0, och den böjda 5,5”-skärmen passar utmärkt in i den eleganta nya designen. Mate 9 Pro - King Of Android- en påkostad smartphone med superkamera 1pic_perfomance_01

Andra generationens Leicateknik med dubbel lins
Huaweis starka samarbete med tyska kameraskaparen Leica har utvecklats ytterligare. Den vidareutvecklade dubbelkamera

bygger på samma princip som i smartphonen Huawei P9, där en kamera fokuserar på det svartvita och en kamera på färgen i bilden. Mate 9 Pro har en 20MP svartvit
sensor och en 12MP RGB-sensor, samt två uppgraderade 54-mm-objektiv som utlovar 50 procent bättre bildinformation. Dessutom är kameran utrustad med 2x hybridzoom, med betydligt högre kvalitet än digitalzoom. Med både optisk bildstabilisator, laserfokus och möjlighet att ändra på slutartiden blir det ännu lättare att ta fantastiska bilder och redigera dessa direkt i telefonen. Användaren har full kontroll på bildutsnitt, exponering, vitbalans, slutartid och ISO. Kameran filmar även i 4K.

– Tillsammans med Leica fortsätter vi bygga innovativa kameralösningar för våra mobiler. Jag är mycket glad över att vi har funnit en partner med lika stark drivkraft som vi har när det kommer till ny sorts kamerateknik i smartphones, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei.

Den starkaste processorn Huawei någonsin skapat
I telefonen sitter Kirin 960 – Huaweis senaste processor. Kirin 960 har fyra Cortex A-73 kärnor på 2,4 GHz och fyra Cortex A-53 kärnor på 1,8 GHz och ger upp till 18 procent bättre prestanda jämfört med tidigare generations processor. Dessutom kommer Mate 9 Pro med grafikprocessorn Mali G71 för extra bra grafikprestanda. Mate 9 Pro har också hela 6GB RAM, som tillsammans med Kirin 960 säkerställer en extremt snabb och smidig användarupplevelse.

Ett batteri att lita på
Mate 9 Pro kommer med ett 4000 mAh-batteri, som ger en batteritid på upp till 2.4 dagar vid normal användning. Det kan innebära upp till 105 timmar musik, 20 timmars kontinuerlig filmuppspelning eller motsvarande tid med 4G-surf. Mate 9 Pro är utrustad med nästa generations snabbladdning, SuperCharge, som på bara 20 minuter laddar telefonen tillräckligt för en hel dags användning.

EMUI 5.0 – gränssnittet som anpassar sig till användaren
Målsättningen med det nya gränssnittet EMUI 5.0 är att konstant sätta användaren i centrum. Med en algoritm lär sig telefonen användarens mönster, vilket hjälper till att effektiviserar applikationer och funktioner i telefonen. Ju mer man använder Mate 9 Pro desto mer anpassar den sig efter användaren, då EMUI 5.0 fokuserar all kraft på de funktioner som användaren beräknas vilja använda och låter mindre använda funktioner sluka mindre energi.

Övriga detaljer och funktioner
Mate 9 Pro har hela 128GB internminne och kommer med Dual SIM, där SIM 1 och 2 stödjer 4G respektive 3G, så att användaren tillåts ha två abonnemang samtidigt. Den kurvade skärmen har en upplösning på 2560×1440, med smart touch-teknologi och fingerprintteknik på framsidan av telefonen.

Pris, färg och säljstart
Rekommenderat konsumentpris för Mate 9 Pro är 7 990 SEK.
Mate 9 Pro kommer i färgerna Haze Gold och TItanium Grey.
Mate 9 Pro kommer till svenska butiker den 20 december, 2016.

Mer information om Mate 9 Pro: http://bit.ly/Mate9ProSE