Klackarna på Taket med Ingram Micro och Microsoft!

Ingram Micro tog oss till höga höjder i torsdags tillsammans med Microsoft och Surfaceportföljen. Det var ett härligt gäng som tog emot oss!

Klackarna på Taket med Ingram Micro och Microsoft! 1
Susanne Asp, projektledare och produktchef för Microsoft

Därefter begav vi oss, ett glatt gäng på drygt 20 personer inbjudna gäster, kunder och partners, till Myntkabinettet vid Stockholms Slott. Susanne hälsade alla välkomna, gick igenom agendan och presenterade dagens upplägg, talare mm.

Därefter startade vi med en produktdragning av Microsoft Surface portföljen som har exploderat under de sista månaderna. Johan Huss, partneransvarig för Surface, börjar med att berätta om nya Surface Book, den ultimata Laptopen som i sin snygga design inte tummar en millimeter på prestandan. De modeller med performance base har förutom standardgrafikkort och batteri i den avtagbara skärmen, även ett extra batteri och NVIDIA GeForce GTX 965M i basen.

Vi fortsatte med att prata om nykomlingarna Surface Laptop och den nya Surface Pro som kommer in i lager från och med den 15:e juni.

Sist, men verkligen inte minst fick vi äran att fingra lite på Surface Studio och en demo av Ola Fagerström som är Teknisk Surface Specialist. Surface Studio är en ultratunn 28” justerbar PixelSense-bildskärm med en prestanda upp till i7 32GB 2TB som sitter i den extremt lilla basplattan.

Till denna fantastiska enhet finns även ett tillbehör som heter Surface Dial. Den lilla ”pucken” ger dig snabb åtkomst till kortkommandon, kontroller, ritverktyg och annat. Är du dessutom riktigt fingerfärdig och kan jobba med både pennan och Dial samtidigt kommer du uppleva ett helt nytt sätt att jobba på!

CG Lindström, partner Acount Manager,  gav oss sedan en uppdatering av den “moderna arbetsplatsen”, där användare och nya arbetslivet är och ska vara i centrum. Vi avslutade seminariepasset genom att lyssna till Fredrik Berggren som jobbar på Ingram Micro LCS (Life Cycle Management). Fredrik berättar om hur Ingram Micro jobbar med sina tjänster runt Surface. 24 timmars utbytestjänsten Surface SWAP, återtag av befintlig Surface när kunderna vill uppgradera med nytt och även Surface as a Service för de kunder som hellre betalar för ett Surface paket per månad.

Efter en väldigt innehållsrik eftermiddag tog vi oss sedan ner mot Riddarholmen där vi alla tillsammans med selar, linor och guider fick oss en historisk vandring på takåsarna med en fantastisk utsikt över vår vackra stad.

Jag fick även förmånen att prata med en av Ingram Micros partners Jörgen Nilsson på Vendtec, som har sitt säte i Täby som var väldigt nöjd med dagen.

Alla var rörande ense om att det hade varit en fantastiskt spännande och givande dag. Eller kort och gott en optimal lösning på en lärorik dag på alla plan.

Surface portföljen finns tillgänglig för auktoriserade Surface partners hos Ingram Micro AB.
Kontakta susanne.asp@ingrammicro.com om du vill veta mer eller kanske till och med vill bli återförsäljare för Microsoft Surface.

Klackarna på Taket med Ingram Micro och Microsoft! 2 Klackarna på Taket med Ingram Micro och Microsoft! 3  Klackarna på Taket med Ingram Micro och Microsoft! 4

Klackarna på Taket med Ingram Micro och Microsoft! 5 Klackarna på Taket med Ingram Micro och Microsoft! 6