Kommunala bostads- och energibolag väljer kravhantering från Visma
Hem Nyheter Kommunala bostads- och energibolag väljer kravhantering från Visma

Kommunala bostads- och energibolag väljer kravhantering från Visma

Publicerat av: Redaktionen

SKL Kommentus, som erbjuder offentlig sektor avtal och tjänster inom inköp och HR och ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), väljer Visma Financial Solutions för sina inkasso- och påminnelsetjänster för kommunala bostads- och energibolag.

Kommunala bostads- och energibolag väljer kravhantering från Visma

– Detta avtal visar att vi är den självklara partnern när det gäller ansvarsfull och hållbar kravhantering även för bostads- och energibolag, säger Magnus Månsson, vd på Visma Financial Solutions.

SKL Kommentus och Visma Financial Solutions har ingått ett nytt avtal för inkasso- och påminnelsetjänster, vilket innebär att Visma blir leverantör för fordringshantering inom kommunala energi- och bostadsbolag. Visma är, sedan tidigare, även vald partner för övrig verksamhet inom kommuner och regioner. Det nya avtalet löper på två år.

SKL Kommentus ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt en majoritet av landets alla kommuner. SKL Kommentus erbjuder offentlig sektor avtal och tjänster inom offentliga inköp och HR. Målet med verksamheten är att underlätta vardagen inom offentlig sektor samt frigöra resurser till välfärden och bidra till ett mer hållbart samhälle.

– Vi lever som bekant också för att förenkla och effektivisera affärsprocesser och därför är vi väldigt glada och stolta över att SKL Kommentus har valt Visma Financial Solutions som leverantör. Genom detta nya avtal har vi dessutom en möjlighet att, tillsammans med våra uppdragsgivare, aktivt jobba för att motverka överskuldsättningen i samhället vilket är mer relevant än någonsin. Avtalet ligger verkligen helt rätt i tiden med stort fokus på tillgänglighet och effektiva onlinelösningar för gäldenärerna, säger Magnus Månsson.

Visma Financial Solutions är en av landets ledande aktörer inom fakturaservice och kravhantering för offentlig och privat sektor. Bolaget erbjuder skräddarsydda lösningar men finns även integrerade i Vismas olika ekonomisystem. Målet är att förenkla och effektivisera kundernas faktura- och kravprocesser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>