Kommunalförbundet Itsam digitaliserar med Frejas e-tjänstelegitimation
Hem Säkerhet Kommunalförbundet Itsam digitaliserar med hjälp av Frejas e-tjänstelegitimation

Kommunalförbundet Itsam digitaliserar med hjälp av Frejas e-tjänstelegitimation

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) meddelar att yttterligare sex kommuner har implementerat e-tjänstelegitimationen Freja OrgID.

Kommunalförbundet Itsam ansvarar för digitaliseringen av de sex medlemskommunerna och avtalet med Freja är en del av detta.

Itsam ansvarar för den kommunala IT-verksamheten i de sex medlemskommunerna Boxholm, Kinda, Vimmerby, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög.

Freja är en digital plånbok som innehåller en statligt godkänd e-legitimation för både privat- och tjänsteanvändning. Freja ger användaren mer kontroll och smidigare interaktion med hundratals offentliga och privata e-tjänster samtidigt som appen kan användas som en fysisk ID-handling i mobilen vid exempelvis apoteksärenden och paketutlämning.

Kommunalförbundet Itsam digitaliserar med Frejas e-tjänstelegitimationMed Freja OrgID kan en användare separera mellan privat- och tjänstebaserad användning, något som har blivit allt viktigare när medarbetare inte längre vill använda sin privata e-legitimation i jobbet. Avtalet med Itsam innebär en fast månadskostnad baserat på antalet användare – istället för kostnad per transaktion – enligt den SAAS-modell (Software as a Service) som Freja erbjuder för ökad förutsägbarhet kring kostnader för digitala identiteter.

Henrik Remmerfelt, förbundsdirektör Itsam kommenterar:

Freja eID ger oss en utmärkt möjlighet till digital identifiering utan krav på våra användare att skaffa andra former av privat digital identifikation. Det är dessutom enkelt som användare att skapa sin identifieringsnyckel vilket är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta vår, och våra medlemskommuners digitaliseringsresa. Med hjälp av Freja eID och våra lösningar kan vi dessutom styra vilken information vi behöver vid identifieringstillfället vilket innebär att kommunikation av känslig identifieringsinformation blir minimal.”

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

”Nu kan listan göras lång över kommuner och organisationer som ser fördelarna med Frejas tjänstelegitimation. Freja OrgID är ju den enda statligt godkända tjänstelegitimationen som kan skilja på identiteten som privatperson och i arbetet. Detta borgar för ett bättre integritetsskydd för medarbetarna i kombination med en robust och användarvänlig lösning i vardagen.”

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>