Hem Nyheter KONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkoppling

KONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkoppling

Publicerat av: Redaktionen

KONE, ett av världens ledande företag inom hiss- och rulltrappsbranschen, lanserar världens första serie hissar som har inbyggd uppkoppling.

KONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkoppling 3De nya hissarna möjliggör en skräddarsydd upplevelse av byggnaden genom att erbjuda digitala tjänster efter önskemål och behov.

Hissarna i KONE DX-klassen (där DX står för Digital Experience) har inbyggd uppkoppling som standard. Med hjälp av ny teknik och design kan KONE DX erbjuda digitala tjänster som integreras i hissen och uppgraderas i takt med att byggnadens behov ändras.

Nya uppkopplade tjänster kan läggas till efter kundens önskemål och behov. KONE erbjuder öppna API:er (application programming interface) som gör det lätt att integrera och styra olika enheter, appar och tjänster i systemet.

­­– I takt med att byggnaderna utvecklas, kan hissarna också utvecklas på ett sätt som aldrig tidigare har varit möjligt. Hissen är inte längre bara ett sätt att transportera sig mellan olika våningsplan, utan en väsentlig och integrerad plattform som erbjuder intuitiva, stämningsskapande och uppkopplade upplevelser från entré och genom hela byggnaden, säger Kurt Horn, vd för KONE Skandinavien.

Den nya teknologin möjliggör bland annat för fastighetsägare att fjärraktivera digitala tjänster vid behov och att skräddarsy hissupplevelsen för användaren, exempelvis genom fullt anpassningsbara infotainmentlösningar.

– KONE DX har tagits fram för att uppfylla det moderna samhällets efterfrågan på uppkopplade tjänster och hållbara lösningar. Vi kombinerar morgondagens teknik med dagens byggnader; därmed kan så kallade smarta byggnader verkligen leva upp till namnet, säger Rasmus Anjert, affärområdeschef på KONE Skandinavien.

Samtliga hissar i KONE DX-klassen erbjuder:

  • Möjlighet för fastighetsägare och förvaltare att enkelt fjärraktivera digitala tjänster vid behov
  • Möjlighet att koppla på lösningar och tjänster utvecklade av ett växande antal partners för att ytterligare anpassa hissupplevelsen till byggnadens och de boendes behov
  • Möjlighet till en mer heltäckande övervakning och förenkling av felsökning
  • Nya designteman baserade på mänsklig förståelse som tar hänsyn till hela hissfärden i en stressig vardag
  • Nya innovativa material som är smutsavvisande och reptåliga samt har bakteriehämmande ytor; hissarna blir enklare att rengöra, underhålla och få att se bra ut under hissens hela livslängd
  • Avancerade display-, ljud- och belysningsalternativ som kan användas för att förändra stämning och interiör
  • Hållbart producerade material och minskad energiförbrukning vilket gör att byggnaden kan få miljöcertifieringar för grönt byggande, såsom BREEAM och LEED

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>