Konsten att bli IT-Konsult på 12 veckor

Idag saknas 30 000 personer med rätt IT-kompetens på den svenska arbetsmarknaden. Academy, a part of Academic Work startades för att försöka råda bot på det stora kompetensgap som finns på marknaden.

Konsten att bli IT-Konsult på 12 veckor 1Academy erbjuder sina deltagare möjligheten att skifta både bransch och karriär genom intensivutbildningar i programmeringsspråken Java och C#.NET. Efter det 12 veckor långa programmet är deltagarna färdig IT-konsulter!

För ungefär ett år sedan Mats att hans intresse för programmering betydde mer för honom än han först trott. Mats jobbade som Produktchef på ett medelstort företag när han bestämde sig för att ge sitt stora intresse en chans och därmed byta karriär.

”Jag släppte alltså ett jobb som produktchef på en IT-distributör, kastade mig ut och tog chansen!”

Med det sagt hoppade Mats några månader senare på Academys intensivutbildning med mål om att på 12 veckor bli färdigutbildad systemutvecklare. Academy startades som ett initiativ till att försöka råda bot på det stora kompetensgap som finns på marknaden idag inom IT sektorn. Academy erbjuder cirka 60 deltagare per termin möjligheten att skifta både bransch och karriär genom intensivutbildningar i programmeringsspråken Java och C#.NET. Ansökningsprocessen är gedigen och består bland annat av ett test som mäter de logiska, verbala och numeriska förmågornaoch kompletteras med intervjuer.

”Efter att ha gått igenom en ansökningsprocess som inte liknade något annat, många prov (i olika relevanta områden såsom logik, matematik, språkförståelse) samt intervjuer stod jag där som en av de 27 som kommit in bland flera tusen sökande.”

Efter ca 5-600 timmar programmering är Mats färdigexaminerad Systemutvecklare i C#.NET. Det tog inte lång tid innan Mats dessutom fått jobb hos en av Academic Works kunder som Junior Systemutvecklare. Mats är i skrivande stund en av över 250 utexaminerade konsulter, en siffra som ökar med 30 för varje programkull som tar examen. Att han vågade ta steget och byta karriär är något han inte ångrat för en sekund.

Just nu pågår rekryteringen till höstterminen på Academy för fullt.
Testa om du har vad som krävs