Kostnaden för insiderhot ökat med 34 procent senaste året
Hem Säkerhet Kostnaden för insiderhot ökat med 34 procent senaste året

Kostnaden för insiderhot ökat med 34 procent senaste året

Publicerat av: Redaktionen

Cybersäkerhetsföretaget Proofpoint släpper idag sin globala rapport 2022 Cost of Insider Threats för att identifiera kostnaderna och trenderna förknippade med insiderhot.

Rapporten visar att berörda organisationer i genomsnitt spenderar 15,4 miljoner dollar (motsvarande cirka 140 miljoner kronor) årligen på att åtgärda insiderhot och att det tar i genomsnitt 85 dagar att begränsa en incident.

Rapporten, framställd av Ponemon Institute, ges ut vartannat år. Årets upplaga har undersökt över 1 000 personer verksamma inom IT- och cybersäkerhet världen över. Resultatet visar att under de senaste två åren har frekvensen och kostnaderna förknippade med insiderhot ökat dramatiskt över alla tre kategorier av insiderhot: slarviga anställda/entreprenörer, kriminella insiders och identitetsstöld.

– Hybridarbete har resulterat i en ökad risk kring insiderhotsincidenter. Människor lämnar organisationer och tar data med sig. Dessutom är interna insiders en populär måltavla för cyberbrottslingar då de har tillgång till kritiska system, data och infrastruktur, säger Ryan Kalember, cybersäkerhetsstrateg på Proofpoint.

Kostnaden för insiderhot ökat med 34 procent senaste året– På grund av att människor numera är den främsta måltavlan i den här typen av attacker rekommenderar vi försvar i lager, inklusive en dedikerad lösning för hantering av insiderincidenter. Dessutom behövs en stark utbildning i säkerhetsmedvetenhet, för att ge det bästa skyddet mot dessa typer av incidenter.

Nyckeltal från rapporten:
  • Organisationer som påverkas av insiderhot spenderade i genomsnitt 15,4 miljoner dollar årligen, motsvarande cirka 140 miljoner kronor. Det är en ökning med 34 procent mot förra rapporten.
  • Det totala antalet incidenter har ökat med 44 procent på bara två år.
  • 56 procent av de rapporterade incidenterna med insiderhot var resultatet av en slarvig anställd eller leverantör.
  • Skadliga eller kriminella insiders låg bakom var fjärde incident (26 procent). Skadliga insiders är anställda eller auktoriserade individer som använder sin dataåtkomst för skadliga, oetiska eller olagliga aktiviteter.
  • Certifikatstölder har nästan fördubblats sedan den senaste studien.
  • Tiden för att begränsa en insiderincident ökade från den förra rapporten. Det tar i genomsnitt nästan tre månader (85 dagar) att säkra en insiderincident, jämfört med 77 dagar i den tidigare rapporten.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>