Hem Nyheter KPMG i Lettland och Litauen blir del av KPMG Sverige

KPMG i Lettland och Litauen blir del av KPMG Sverige

Publicerat av: Redaktionen

KPMG:s verksamheter i Lettland och Litauen ansluter sig till KPMG Sverige.

KPMG i Lettland och Litauen blir del av KPMG Sverige 3Samgåendet, som planerats under en längre tid, är en del av KPMG:s internationella utveckling med närmare samarbeten som möjliggör för ett ännu starkare erbjudande inom professional services.

– Vi är stolta över att kunna meddela att KPMG i Lettland och Litauen ansluter sina verksamheter till vår svenska verksamhet. Globalt ser vi att kraven ökar på ett mer integrerat förhållningssätt för professional services då det främjar enhetlighet gentemot kund samt garanterar kvalitet i leveransen. Sammanslagningen av verksamheterna är ett resultat av en längre tids arbete, och av KPMG:s internationella utveckling med närmare samarbeten och partnerskap. Det kommer möjliggöra för framtida investeringar och fortsatt digital transformation. Tillsammans blir vi ett ännu starkare KPMG i regionen, säger Björn Hallin, Styrelseordförande på KPMG Sverige.

KPMG Lettland består av cirka 200 anställda som samtliga är baserade på kontoret i Riga. Armine Movsisjana, Managing Partner i Lettland, ser mycket fram mot det fördjupade samarbetet och de möjligheter som sammanslagningen kommer att föra med sig.

– Tillsammans kommer KPMG Sverige, Lettland och Litauen att bilda en än starkare organisation som kan dra nytta av ökad merförsäljning, resursmatchning och ett ännu bättre digitalt erbjudande – både för våra kunder och för att säkra effektiva leveranser, säger Armine Movsisjana.

KPMG Litauen består av två kontor med totalt cirka 170 anställda, det största i huvudstaden Vilnius där ca 70 procent av de anställda är baserade. Rokas Kasperavicius, Managing Partner för KPMG Litauen tillägger:

– Sammanslagningen kommer att stärka verksamheterna och säkra vår konkurrenskraft i en marknad där skalbarhet blir allt viktigare. Våra likheter i affärskultur – både internt och i kundkontakter – gör detta naturligt och vi ser med tillförsikt på vad vi kan åstadkomma tillsammans framgent, säger Rokas Kasperavicius.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>