Kryptering som tjänst förstärker skyddet av data och applikationer i molnet

nCipher Security, en del av Entrust Datacard, lanserar nShield as a Service – en molnbaserad tjänst som gör det möjligt att skydda känsliga data och applikationer genom kryptering “on demand”.

Kryptering som tjänst förstärker skyddet av data och applikationer i molnet 1
Dick Jacobsson, försäljningschef på nCipher Security i Sverige

nCipher nShield as a Service ger enkelt och effektivt tillgång till stark HSM-kryptering (Hardware Security Module) via molnet.

– De svenska företag som valt en “molnet först”-strategi behöver också en krypteringslösning som utgår från molnet, och som kan hanteras på distans med automatik och flexibel accesskontroll. nShield as a Service gör det enkelt att införa en molnanpassad krypteringsstrategi med hjälp av samma tekniska lösning som tidigare installerats internt, säger Dick Jacobsson, försäljningschef på nCipher Security i Sverige.

Den nya tjänsten riktar sig till organisationer som har en molncentrerad IT-strategi och samtidigt måste uppfylla de högst ställda säkerhetskraven.

De kan nu få en molnbaserad krypteringslösning som kan hanteras på distans och är automatiskt skalbar, med flexibel regelstyrd accesskontroll som kan integreras med såväl interna som molnbaserade system.

nShield as a Service är en idealisk lösning för olika molnstrategier: för de som vill lägga all IT i molnet, som gör en försiktig övergång till molnet eller som har tillfälliga behov av ökad HSM-kapacitet för att klara belastningstoppar. Kunden kan hantera en molnbaserad nShield HSM på precis samma sätt som en fysisk enhet som står i deras eget datacenter, men slipper installera och underhålla hårdvaran.

– Kryptering är ett kraftfullt verktyg. Att enkelt göra det tillgängligt i en distribuerad infrastruktur kan bli ett mycket effektivt sätt att skydda data och applikationer mot yttre angrepp. Med en lösning som nShield as Service kan även de största organisationerna skydda sina applikationer i det publika molnet med den bekvämlighet som en SaaS-lösning (programvara som tjänst) erbjuder. Nu finns det inte längre något skäl till att inte tillämpa kryptering i molnet, säger Robert Westerwelt, analytiker av säkerhetsprodukter vid IDC.