Kungens tal mer populärt än Stefan Löfvens – gav nytt surfrekord för året

När Sveriges kung Carl XVI Gustaf under söndagskvällen höll tal till det svenska folket nådde mobilsurfen nya årshögsta nivåer.

Kungens tal mer populärt än Stefan Löfvens – gav nytt surfrekord för året 1
Andres Suazo, nätexpert på Telenor

Under talet surfade Telenors kunder 25 procent mer än vid samma tidpunkt veckan innan och 12 procent mer än när Stefan Löfven höll sitt tal till nationen för två veckor sedan, söndagen den 22 mars

– Kungen verkar ha engagerat svenskarna mer än Stefan Löfven, åtminstone sett till mobilsurfandet. Det blev en kraftig uppgång under talet vilket tyder på att många passade på att följa det via mobilen. Generellt har vi sett en ökad förbrukning av data och mobila tjänster under de senaste veckorna, framför allt när det gäller video- och röstsamtal, säger Andres Suazo, nätexpert på Telenor.

Sedan allt fler svenskar börjat jobba hemifrån har Telenor sett en större ökning i uppladdad data och genomförda röstsamtal. Det är en trend som håller i sig även denna månad då trafiken i Telenors nät totalt sett ökat med 6 procent under första veckan i april.

Röstsamtal är fortfarande det som har ökat kraftigast och vi ringer som mest mellan kl 10-12 på vardagar. Utöver det ökande antalet röstsamtal så ökar även samtalslängden.

– Vi är nu mer beroende än någonsin av uppkoppling och våra mobiler. Det är något som jag tror kommer återspeglas under påskhelgen då allt fler väljer att stanna hemma och fira en digital påsk med nära och kära, säger Andres Suazo.