Kyocera: ”Vi har inte haft någon strategi”

Kyocera med säljchefen Torbjörn Dehlin-Rångeby är inte nöjd med försäljningen och lanserar nytt partnerprogram som bot. Det nya programmet ställer högre krav men ska också ge mer. 

Det har inte varit någon brist på kanaler, eller på partner. Men något har saknats. Kyocera Document Solutions har inte nått den försäljning man förväntat sig. Därför lanserar leverantören nu ett nytt partnerprogram, enligt ett pressmeddelande. Det nya programmet bygger på en omfattande undersökning hos partner.

Det nya programmet ställer högre krav på partner, men ska också ge dem mer. Bland annat ”en dedikerad säljare, ett proaktivt marknadsstöd, medverkan i affärsplaner och mycket annat som ska underlätta affären”.

Torbjörn Dehlin-Rångeby, Kyocera
Torbjörn Delin-Rångeby ska leda Kyoceras nysatsning på kanalen.

Försäljningschef Torbjörn Dehlin-Rångeby är uppfriskande uppriktig när han kommenterar nyheten.

– Vi har inte haft någon riktig strategi för hur produkterna ska säljas, inte förrän nu.

– Att vara partner till Kyocera ska vara lönsamt och det ska vara enkelt att få det stöd som behövs för att lyckas med affärerna. Samarbete och förtroende är två grundpelare i det nya avtalet, säger han.

Kyoceras partner delas nu upp i tre kategorier, Registered Partner, Copy och Print Partner samt Solutions Partner. Omsättningskrav och certifiering på de produkter och tjänster som säljs är några av de krav som en KYOCERA partner måste uppfylla.

Satsningen som nu genomförs på den svenska marknaden kommer att också att genomföras i Finland, Danmark och Norge.

Kyoceras tre partnergrupper

Kyocera Registered Partner , en lokal partner med tillgång till Kyoceras hela hårdvaruprogram, det vill säga att från svartvita skrivare till avancerade MFP: er i TASKalfa-klassen. En Registered Partner har certifierad kompentens inom kopierings- och utskriftssystem.

Kyocera Copy & Print Partner , en partner med lokal närvaro eller med distribuerande organisationer med nationell täckning. En Copy & Print Partner har certifierad kompetens inom kopierings och utskriftssystem. Tillgång till Kyoceras hela hårdvaruproduktsortiment samt möjligheten att sälja utvalda delar av tjänste-och mjukvarusortimentet ingår för denna partnergrupp.

Kyocera Solution Partner är en partner med lokal närvaro eller med distribuerande organisationer med nationell täckning. En Solution Partner har certifierad kompetens inom Kyocera Document Solutions och MDS och har tillgång till företagets hela sortiment.

 

Post Comment