Långt kvar till det papperslösa samhället, visar ny undersökning
Hem Trender Långt kvar till det papperslösa samhället, visar ny undersökning

Långt kvar till det papperslösa samhället, visar ny undersökning

Publicerat av: Redaktionen

En ny undersökning har kartlagt beteendet hos 300 svenska små och medelstora företag kring hur de hanterar pappersutskrifter, hållbarhet och inlärning.

Huruvida vi kommer se ett papperslöst samhälle i framtiden är omöjligt att sia om. Långt kvar till det papperslösa samhället, visar ny undersökning 2Tendenserna från undersökningen visar snarare motsatsen.

Resultaten visar bland annat att anställda på svenska företag i snitt skriver ut elva sidor per dag, 29 procent svarar att hållbarhet är viktigt hos företagen oavsett vad det kostar. Vidare svarar mer än hälften av respondenterna att de hellre läser text från utskrifter än direkt från datorns skärm.

Pappersutskriftens vara eller icke vara I undersökningen har respondenterna svarat att de i snitt skriver ut elva sidor per dag. 60 procent svarar att de använder skrivaren mer än en gång per dag och fler än hälften av respondenterna svarar att de hellre läser från utskrivet papper än från datorns skärm.
”Pappersdöden är inget som kommer ske i närtid. Människor upplever fortfarande att det är bättre att läsa en utskrift än att läsa samma dokument på en skärm. Förmodligen handlar det om att få en överblick av texten man läser, det får du inte om du läser direkt från skärmen. Samtidigt ska man bara skriva ut så många sidor man faktiskt behöver, och samtidigt ge sig själv de bästa förutsättningarna genom att tänka hållbarhet genom hela processen från köp till utskrift.” Säger Maths Arvesjö, försäljningschef, Epson Sverige.

Framtidens utskrifter Även om resultaten från undersökningen visar en trend som är positiv ur ett hållbarhetsperspektiv finns det mycket kvar att göra. 14 procent av respondenterna har svarat att de känner att de gör för lite inom hållbarhet på sina företag. Utmaningarna som branschen står inför är stora. Men möjligheterna att göra skillnad finns också. Om alla företag i Västeuropa bytte ut befintliga laserskrivare mot bläckstråleskrivare skulle detta spara tillräckligt med ström för att driva minst 507 000 hushåll…
”Den här undersökningen ger en tydlig indikation på hur svenska företag arbetar och hur adoptionen av framtidens skrivare ser ut. Resultaten från undersökningen tyder på en vilja hos svenska små och medelstora företag att arbeta mer hållbart, och att många av den anledningen byter från laser- till bläckstråleskrivare visar. ”Säger Maths Arvesjö, försäljningschef, Epson Sverige.

Make The Switch har redan gett resultat Undersökningen där 300 CIO:er från svenska företag har svarat visar en växande medvetenhet kring hållbarhetsfrågor. Så många som 19 procent svarar att de bytt till bläckstråleskrivare från laserskrivare av miljöskäl. Att nästan en femtedel av de tillfrågade byter till modernare teknik visar på ett ökat eco-tänk bland företagen. Epsons RIPS-serie är ett exempel på detta växande eco-tänk då skrivarna i serien förbrukar 80 procent mindre energi och kan skriva ut upp till 75 000 sidor underhållsfritt, motsvarande en normalförbrukning om cirka 3 år.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>