Lansering av Match and Go
Hem Nyheter Lansering av Match and Go

Lansering av Match and Go

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] #addher, Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen som initierats och drivs av Sogeti, har som mål att få fler kvinnor till IT-branschen, i alla roller och positioner.

Lansering av Match and Go 2#addher arbetar också hårt för att synliggöra branschens fantastiska kvinnor eftersom förebilder är otroligt viktigt för dem som funderar på att jobba i IT-branschen, men också för att stanna i den. Med det nya initiativet Match and Go har man teamat upp med DataTjej, en ideell förening som främjar nätverk-andet mellan kvinnor, icke-binära och näringslivet, och lägger till mentorskap på sin aktivitetslista för att främja gender balance.

– Nätverkande och att dela erfarenheter mellan varandra är ett magiskt recept för personlig utveckling. Jag vet att många av dem som är yrkesverksamma gärna skulle vilja dela med sig av erfarenhet och kunskap till dem som är på väg in i IT-branschen, om det fanns ett enkelt sätt att göra det på. Och det gör det nu med Match and Go. Vi tror att båda nätverkens medlemmar, som är en mix av yrkesverksamma och studenter, kan bli en perfect match, kommenterar Therese Sinter, nationell #addher-driver.

På 16 orter
Match and Go vänder sig till de båda nätverkens medlemmar och är aktivt på samtliga 16 orter* där #addher har lokala nätverk. Ansatsen är enkel. Match and Go kan tack vare #addhers 4600 medlemmar och DataTjejs 2100 medlemmar nå ut brett till kvinnor på väg in i eller redan verksamma i IT-branschen. Match and Go matchar mentorer och adapter och förser deltagarna med en handbok med tips, råd och konkreta aktiviteter för mentorskapet.

– Vi gillar samarbete och konkreta initiativ. Många av våra medlemmar har efterfrågat något typ av mentorskapsinitiativ och vi är nu glada att tillsammans med #addher kunna erbjuda det. En mentor kan göra allt från att delge sina erfarenheter inom IT-branschen, vara ett bollplank inför svåra karriärval eller dela kunskap kring spännande teknik. En adept kan inspireras, ställa massor med frågor och ge nya perspektiv på intressanta ämnen till sin mentor, kommenterar Patricia Ilin, ordförande i DataTjej.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>