Lansering under MWC från Western Digital

Western Digital:s NVMe-lösningar låter data utvecklas i intelligenta spetsutföranden och mobila databehandlingsmiljöer.

Lansering under MWC från Western Digital 1Ny arkitektur och två nya NVMe 3D NAND SSD accelererar data för kommersiella, databehandlings- och IoT-system.

Som svar på behoven från ett allt mer omfattande landskap av Internet of Things (IoT) och avancerade snabba dataapplikationer, presenterade Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC) i dag två nya NVMe SSD – Western Digital PC SN720 och Western Digital PC SN520 – de drivs av en ny NVMe lagringsarkitektur som är skalbar för en uppsjö av nya tillämpningar, från IoT och spetsdatabehandling till mobila användarsystem.

Med Western Digital NVMe:s nya klientarkitektur och produktportfölj kommer tillverkare av IoT-enheter, databehandlingsutrustning som tunna och lätta, 2-i-1- och inbäddade PC- och övervakningssystem att möjliggöra insamling och omvandling av enorma datamängder i realtid för avancerade och smarta city-, smarta hem- och personliga datamiljöer. Cisco GCI uppskattar att närmare 850 zettabyte (ZB) kommer att genereras av alla människor, maskiner och föremål till år 2021. Genom uppkomsten av teknik med hög bandbredd som 5G, förhöjd verklighet och ansiktsigenkänning, kan nya applikationer utnyttja den exceptionella prestandan, energieffektiviteten och kapaciteten hos NVMe och Western Digital 3D NAND för att tillhandahålla en optimal användarupplevelse.

”Prestandakraven på persondatorer fortsätter att öka, tack vare nya applikationer som VR och AI samt de ökande kraven på spel, 4K-redigering och annat”, säger Bob O’Donnell, VD för TECHnalysis Research. ”Detta driver PC-tillverkare att säkerställa att deras undersystem för lagring kan uppfylla sådana utvidgade krav genom tekniker som NVMe och höghastighets flash-SSD. Vi ser även liknande lagringskrav inom andra områden, inklusive IoT-applikationer inom tillverkning, sjukvård, videoövervakning och mycket annat.”

NVMe SSD:s nya och banbrytande fasta programvara och kontrollstruktur har specialanpassats för att maximera prestandan och skalbarhetsfördelarna hos Western Digital 3D NAND, och följer jämna steg med företagets NAND-utveckling.

”Med denna nya och vertikalt integrerade SSD-plattform har vi lyckats optimera arkitekturen på vår NAND för låg latens och energieffektivitet, och viktigast av allt, för det växande utbudet av applikationer som utnyttjar NVMe”, säger Eyal Bek, chef för Client SSD, Devices Business Unit, Western Digital. ”Genom den skalbara arkitekturen stöds ett brett utbud av kapacitets- och prestandapunkter. Samtidigt effektiviseras systemkvalifikationen och förbättras time-to-market-proceduren för våra kunder.”

Nya SSD levererar prestanda och energieffektivitet

Western Digital PC SN720 och Western Digital PC SN520 är de första NVMe SSD som byggs med den nya plattformen, varifrån de kommer att leverera en bred portfölj av alternativ för NVMe-prestanda, formfaktor och energieffektivitet.

Western Digital PC SN720 – Ledande prestanda i framkant och Western Digital 3D NAND

Western Digital PC SN720 testas för närvarande med utvalda kunder. Produkten kommer att erbjudas med 256GB-, 512GB-, 1TB- och 2TB-kapaciteter på en ensidig M.2 2280-formfaktor. Den tillhandahåller ledande prestanda med sekventiella läs- och skrivhastigheter av upp till 3 400 MB/s och 2 800 MB/s*. Kunderna stöds med en 5 års begränsad garanti.

Western Digital PC SN520 – En variation av formfaktorer med NVMe-prestanda

Western Digital PC SN520 testas för närvarande också med utvalda kunder. Den kommer att tillhandahållas med 128GB-, 256GB- och 512GB-kapacitet. För största designflexibilitet och ett av branschens lägsta effektuttag, kommer Western Digital PC SN520 att finnas tillgänglig som ensidiga M.2 2280-, M.2 2242- eller M.2 2230-formfaktorer.

Western Digital NVMe SSD på Mobile World Congress and Embedded World

Se en produktdemonstration av Western Digital PC SN720 och Western Digital PC SN520 NVMe SSD på Embedded World and Mobile World Congress. Här kommer de flexibla formfaktorerna hos Western Digital PC SN720 och Western Digital PC SN520 som möjliggör ultratunna, ultrasmå system och väcker eko genom sin kompakta design, låga effekt och exceptionella prestandafunktioner att visas upp. Kom och se hur dessa produkter bidrar till en mottaglig, ansluten användarupplevelse på konvergerad rörlighetsutrustning.

På Embedded World kommer Western Digital dessutom att demonstrera hur dagens och morgondagens IoT-enheter drivs av SSD:er i en smart citymiljö och informera om vikten av låg latens förenat med hög kapacitet i moderna IoT gatewayenheter.