Hem Nyheter Lars Kyhlstedt siktar på molnen och fördubblad omsättning 2023

Lars Kyhlstedt siktar på molnen och fördubblad omsättning 2023

Publicerat av: Redaktionen

Conscia, en ledande leverantör av säkerhets- och IT-infrastrukturlösningar stödd av Nordic Capital, rekryterar Lars Kyhlstedt till ny vd i Sverige.

Lars Kyhlstedt siktar på molnen och fördubblad omsättning 2023 2

Lars Kyhlstedt , VD Conscia.

Lars har 17 års erfarenhet från ledande positioner hos branschkollegan Cygate. Han kommer från tre år som vd på videokonsultbolaget STV där han vänt nedgång till uppgång. På Conscia är planen en fördubbling av omsättningen på tre år, stödd av molntjänster.

I maj 2020 pensionerade den välkände vd:n Bengt Lundgren sig och Conscia Sverige har sedan letts av försäljningschefen Robert Gustafsson. Nu rekryterar Conscia branscherfarne Lars ”Kylan” Kyhlstedt som ny vd. Lars arbetade tidigare 17 år på branschkollegan Cygate, bland annat affärsområdes-, konsult-, region- och försäljningschef. Därefter har han hunnit med tre år som VD för videokonsultbolaget STV som bröt en nedgång och växte organiskt med 34 procent i fjol. Nu ser han fram mot nya segrar:

–  Conscia Sverige är ett Dream Team som lockar med Cisco-fokuset och den unika expertkompetensen i bolaget och styrkan i koncernen bakom. Det är ett ställe man vill jobba på. STV var kul, men det här är större och det kommer att bli en häftigare resa. Vi kommer att fördubbla bolaget till de närmaste tre åren oavsett Covid, säger Lars Kyhlstedt, och fortsätter:

–  Världen är inne i en automationsrevolution, och digitaliseringen ökar bara med Covid – behovet av att kunna jobba säkert var som helst trots större IT-säkerhetsutmaningar än någonsin förr. Här behövs de bästa kontrollsystemen, som vår unika CNS och vår SOC samt den bästa expertsupporten, vi har bara sådan, och de bästa molntjänsterna. Branschen har i viss mån byggt fast sig i hårdvara, gammel-IT, när kunderna gått vidare. Här har vi nu med SECOA ett oöverträffat utbud av nät- och säkerhetstjänster för moderna mobila verksamheter som är Cloud-First.

Molntjänster är den del av den svenska IT-marknaden som väntas växa oavbrutet genom 2020, enligt Radar Group. Conscia förvärvade i september svenska SECOA som levererar en rad molnbaserade nätverks- och säkerhetstjänster med AI- och expertsupport genom den egenutvecklade kundportalen SECOA Cloud.

Både Conscia Sverige och SECOA är snabbväxande och prisbelönta Cisco Guld-, Customer Experience- och Cloud Managed Services Partners och SECOA adderar nu sju Cisco expertcertifieringar till Conscia Sveriges dryga tjugotal. Conscia Group förvärvade i september 2020 förutom SECOA även tre bolag till i Europa. Samtliga förvärv stärker koncernen inom IT-säkerhet och managerade tjänster.

–  Nästan alla verksamheter vill idag få ut mycket mer affärsvärde ur en mycket mindre IT-avdelning. Det går men då behövs expertkunskap, och den finns på Conscia. Det är då man väljer en leverantör med certifierade experter och djup kompetens som fokuserar på ett fåtal leverantörer snarare än en helhetsleverantör med ett så brett erbjudande att det till slut blir urvattnat. Det är därför kommer Conscia Sverige att fortsätta växa, och Lars Kyhlstedt är rätt person för att ta oss på den vägen, säger Robert Gustafsson, försäljningschef och tidigare interims-vd.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00