Ledande Microsoft partner köps upp och blir Cepheo
Hem Teknik Ledande Microsoft partner köps upp och blir nu Cepheo

Ledande Microsoft partner köps upp och blir nu Cepheo

Publicerat av: Redaktionen

Investmentbolaget Polaris slutförde i början av april uppköpet av en ledande konsultverksamhet inom Microsoft Dynamics verksam i Sverige, Danmark och Norge.

Det uppköpta bolaget lanseras under namnet Cepheo med en tydlig vision om att bli den ledande digitala affärspartnern i Norden.

Cepheo blir genom uppköpet en självständig aktör inom Microsoft Dynamics som tillsammans med 400 medarbetare redan har en starkt etablerad position på den nordiska marknaden. Företaget är innan uppköpet redan väletablerat på den svenska marknaden med en portfölj av större kunder inom tillverkningsindustrin, detaljhandel & distribution samt energi och kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

I Sverige leds bolaget av Henrik Borg tillsammans med ett ledningsteam med gedigen erfarenhet av affärskonsulting baserat på Microsoft teknologier. Nordiskt leds Cepheo av René Ebbesen och Jørgen Jakobsen, båda med bakgrund som företagsledare från konsultverksamhet och Microsoft.

Ledande Microsoft partner köps upp och blir Cepheo “Vi är glada att tillkännage det här uppköpet och lansera Cepheo i Sverige. Vårt uppdrag är att hjälpa våra kunder att anpassa sig och lyckas i en föränderlig värld genom digitalisering av affärsprocesser baserat på Microsofts teknologi. Vi ser stora möjligheter på Microsoft Dynamics-marknaden i Sverige och potential i att stötta vår redan stora kundbas i såväl Norden som Sverige under de kommande åren” säger René Ebbesen, medinvesterare och Co-CEO på Cepheo.

Cepheos ambition är att vara en ledande fristående aktör på den nordiska och svenska marknaden helt fokuserad på digital transformation och Microsoft teknologi.

Planen är att växa den svenska verksamheten organiskt och genom förvärv.

”Genom uppköpet och lanseringen av Cepheo blir vi en fristående aktör på den svenska marknaden som kommer kunna erbjuda djup expertis till våra kunder. Vi ser stor potential för utveckling på den svenska marknaden, där vi bland annat inom en snar framtid tittar på att expandera”, säger Jørgen Jakobsen, medinvesterare och Co-CEO hos Cepheo.

Mogens Elsberg utses till ny ordförande för Cepheo’s styrelse. Mogens Elsberg har sedan tidigare gedigen erfarenhet från Tech sektorn och tidigare varit Global General Manager for Microsoft Dynamics ERP.

”Genom att bygga på mer än 30 års erfarenhet och omfattande Microsoft Dynamics-expertis är Cepheo väl positionerat för att lyckas på den svenska marknaden. Jag ser fram emot att hjälpa ägarna och verkställande ledning att få verksamheten att växa och i skapandet av en bra arbetsplats”, säger Mogens Elsberg.

Investmentbolaget Polaris är majoritetsägare och medinvesterare i Cepheo tillsammans med ledningsgruppen. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen eller andra detaljer om transaktionen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00