Ledande svenskt IT-konsultföretag etablerar sig i Norge
Hem Nyheter Ledande svenskt IT-konsultföretag etablerar sig i Norge

Ledande svenskt IT-konsultföretag etablerar sig i Norge

Publicerat av: Redaktionen

Ett av Sveriges ledande IT-konsultbolag, Sigma Technology Group, startar ett nytt företag i Oslo – Sigma Technology Norway AS.

Ledande svenskt IT-konsultföretag etablerar sig i Norge

Dan Børge Høvik och Christopher Carey, Sigma Technology Norway. Foto: M51.

Med en total personalstyrka på över 2,000 personer, planerar Sigma Technology Group att växa markant i hjärtat av Norge och stödja kunder inom förnyelsebar energi, telecom och tillverkningsindustrin på deras digitaliserings- och elektrifieringsresor.

Sigma Technology Norway siktar på att skapa cirka 150 nya jobb på tre år.

2020 har varit en utmanande tid för den globala industrin och samhället, med nedstängningar och lockdowns på grund av covid-19. Sigma Technology Group valde ändå att följa sin strategi för året och under sen höst 2020 tillkännagavs en storsatsning med sju nya företag i Sverige och Norge med start under Q4 2020 och Q1 2021. Det nyetablerade Sigma Technology Norway letar nu aktivt efter begåvade ingenjörer och mjukvaruutvecklare som delar företagets vision att skapa en bättre morgondag.

– Norge förvandlas till en digital nation och är bland de ledande inom elektrifiering och övergång till förnyelsebar energi. Vi ser en enorm potential och behov av digitaliseringstjänster såväl inom landets privata som offentliga sektor. Sigma Technology Group har växt kraftigt inom digitaliseringsområdet och har fyrdubblat sin omsättning under de senaste sju åren och passerade en miljard NOK år 2019. Framgången för vår organisationsmodell ligger i att tillvarata den energi och drivkraft som kommer från de entreprenörsföretag som tillsammans bildar Sigma Technology Group, säger Carl Vikingsson, VD på Sigma Technology Group.

Christopher Carey, som utsetts till VD för Sigma Technology Norway, har över 20 års erfarenhet inom konsultverksamheten, varav åtta år som VD för Poolias och Uniflex verksamheter i Norge med ca 200 anställda.

Dan Børge Høvik är företagets vice VD och representerar ingenjörskompetens med över 18 års erfarenhet av offshore olje- och gasbranschen.

– Med Sigmas framgång i Sverige som stöd, strävar vi efter att skapa en ledande digitaliserings- och ingenjörskonsultverksamhet i Norge. Den privata sektorn i Norge ser framtiden inom förnyelsebar energi. Det har startats ett imponerande antal nya företag som använder ny teknik för att effektivisera Norges övergång till förnybara källor. Vi kommer att erbjuda erfarna ingenjörer och projektledare som kan hjälpa våra kunder inom energisektorn. I kombination med ett starkt erbjudande inom IT och digitalisering tror vi på en solid tillväxt under 2021, säger Christopher Carey, VD på Sigma Technology Norway.

– IKT-Norge välkomnar Sigma Technology till Norge och vår bransch, säger Fredrik Syversen, chef för strategi och affärsutveckling på IKT-Norge. Han fortsätter: Sigma är ett välkänt varumärke både i Norden och Norge, och ambitionen att investera med upp till 150 nya medarbetare i Norge, är både ett erkännande av Norge som en digital pionjär och en tro på norsk affärsutveckling som vi på IKT-Norge delar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>