Lenovo fortsatt fokus på stabil lönsamhetsökning och långsiktig tillväxt
Hem Nyheter Lenovo fortsatt fokus på stabil lönsamhetsökning och långsiktig tillväxt

Lenovo fortsatt fokus på stabil lönsamhetsökning och långsiktig tillväxt

Publicerat av: Redaktionen

Lenovo Group presenterar rekordresultat och har åstadkommits med stöd av en ökad digitalisering och digital transformation av samhället, samt uppgraderingar av enheter, infrastruktur och applikationer världen över.

Lenovo vill fortsätta att driva på koncernens långsiktiga och hållbara lönsamhetsökningar, samt att Lenovos resultat visar på en betydande lönsamhetsförbättring jämfört med föregående år, och en rejäl vinst med nästan fördubblade bruttointäkter på 650 miljoner USD (en ökning med 96 procent) samtidigt som nettointäkterna har mer än fördubblats (en ökning med 119 procent), med en marginal på nettointäkterna på 2,8 procent – den högsta på många år. Första kvartalets koncernintäkter fortsatte att växa till 16,9 miljarder USD, en ökning med 27 procent jämfört med föregående år.

– Den ökande digitala transformationen har skapat betydande marknadsmöjligheter världen över, säger Yuanqing Yang, Lenovos styrelseordförande och VD. Lenovo har framgångsrikt tagit sig an dessa möjligheter när vi har gått över från att vara ett företag fokuserat på enheter till att vara en leverantör av tjänster och lösningar. Beviset för denna utveckling syns i detta kvartal där vi har fördubblat lönsamheten från föregående år medan marginalen på nettointäkter är den högsta på många år.

I framtiden ser Lenovo fortsatta möjligheter för en stabil tillväxt och lönsamhetsförbättringar över koncernens samtliga verksamhetsområden, såsom vertikala lösningar, infrastrukturlösningar, förstklassiga PC-datorer och närliggande produktområden såsom surfplattor, smartphones, inbyggda datorsystem och andra smarta enheter. Dessutom kommer företagets satsningar på innovation fortsätta driva på en fortsatt stabil och långsiktig tillväxt. Utgifterna för forskning och utveckling har ökat med 40 procent under detta första kvartal jämfört med föregående år och Lenovo kommer fortsätta investera i innovation och fördubbla sina investeringar i forskning och utveckling under kommande tre år.

– I Sverige hade vi ett mycket starkt kvartal med en marknadsandel över 26 procent, säger Daniel Lindberg, Sverigechef för Lenovo PCSD. Vårt konsumentsegment förblev starkt och vi lyckades återta förstaplatsen och nådde en marknadsandel på nästan 30 procent, vilket ökade avståndet till vår närmaste konkurrent med mer än 12 procentenheter. På den kommersiella sidan ser vi en mycket stark efterfrågan och många affärer inom den privata sektorn igen, där vi har den högsta marknadsandelen någonsin.

– Lenovos mobilsegment (MBG) fortsätter att förbättras och växa, säger Oscar Fernandez Thunström, General Manager Lenovo MBG, Motorola Nordics. Försäljningen ökade med 75 procent jämfört med föregående år och med 54 procent jämfört med föregående kvartal. Vi introducerade en ny serie enheter i vår populära Moto G-linje och utökade vår 5G-portfölj. Vårt fokus inom B2B-segmentet fortsätter och vi introducerade framgångsrikt vår säkerhets- och hanteringsplattform Thinkshield for Mobile.

­– I det här kvartalet återhämtade vi oss helt från den negativa effekt Covid-19 hade på IT-infrastrukturverksamheten förra året, säger Tina Borgbjerg, General Manager Lenovo ISG Benelux & Nordics. Många större IT-investeringar som skjutits upp förra året genomförs nu, vilket resulterar i en mycket, mycket stark intäktstillväxt – nästan tresiffrig. Och det är inte relaterat till en specifik bransch eller ett produktsegment – vi ser en solid tillväxt i hela verksamheten.

– Något som bidragit till tillväxttakten är att vår leveranskedja fortsätter att fungera riktigt bra jämfört med konkurrenterna trots den globala bristen på komponenter, tillägger Borgbjerg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>