Lenovo presenterar flera nya innovationer under årets upplaga av Tech World
Hem EVENTEvent Bevakning Lenovo presenterar flera nya innovationer under årets upplaga av Tech World

Lenovo presenterar flera nya innovationer under årets upplaga av Tech World

Publicerat av: Redaktionen

Lenovo presenterar idag flera nya innovationer i samband med den sjunde upplagan av det årliga innovationseventet Tech World.

Bland nyheterna finns programvarulösningar och innovationer för att stötta digital omställning för företag världen över, så som förstärkt XaaS via Lenovo TruScale, till lösningar för edge computing, molninfrastrukturer och datacenterprodukter. Även på produktsidan presenteras flertalet innovativa nyheter, däribland laptops, surfplattor, skärmar, och smarta tillbehör för företag och konsumenter.

Under Tech World presenterade Lenovos styrelseordförande och CEO Yuanging Yang vilka trender som varit och är synliga på marknaden just nu. Där syns bland annat en fortsatt efterfrågan på lösningar för den hybrida arbetsplatsen, ett behov av sofistikerade infrastrukturlösningar, samt att vi behöver ta vara på kraften som artificiell intelligens kan bidra med för framtiden. AI kan forma hur världen kommer leva, lära, jobba och enas under kommande år. Utöver Yang talade en rad ledare och experter från Lenovo, samt företrädare för globala techjättar som Microsoft, Intel, Deloitte, SAP, VMware och Nutanix. Även kunder som WPP och Ducati delade med sig av sina senaste innovationer– som möjliggör för företag att frodas även efter en påfrestande period. Mer än 60 000 personer registrerade sitt deltagande under eventet för att ta del av vad framtiden har att ge för marknaden.

– Vår nya verklighet är här, och vi ser allt större behov och fler användningsområden för smart teknik både från företag och den enskilde konsumenten, säger Yuanqing Yang styrelseordförande och CEO för Lenovo. På Lenovo har vi en rad lösningar för att möta dessa behov, allt från hybrida arbetsplatser och livsstilar, till ett utökat portfolio för molnlösningar, tjänstemodeller för företag via Lenovo TruScale, men också AI-teknik med vår Lenovo Brain, och sedan såklart vårt fokus på grön och ansvarsfull innovation.

Lenovo utvecklar Lenovo TruScale för förbättrad XaaS

Lenovo utvidgar nu sitt infrastrukturerbjudande TruScale till att innefatta mer än lösningar för infrastruktur och inkorporerar alla sina as-a-Service-erbjudanden under samma paraply för att skapa en global lösning som gör allt tillgängligt via ett och samma kontrakt. Lenovo TruScale ger företag av alla storlekar flexibiliteten de behöver för att kunna vara konkurrenskraftiga på marknaden, med en skalbar konsumtionsmodell som känns igen från molnlösningar, och förutsägbara betalningsalternativ för hårdvara och tjänster.

Övergången till en helt integrerad strategi där lösningar köps som en tjänst, gör att hela företagets vision om smarta enheter, smart infrastruktur och smarta företagslösningar väcks till liv på ett nytt sätt för kunderna. Tillvägagångssättet adresserar vanliga utmaningar för företag och ger IT-ledare den kraft och flexibilitet som krävs för en pay-as-you-grow-modell. Med Lenovos TruScale hanteras IT-ledares infrastrukturlösningar fullt ut, vilket ger kunderna fördelarna med en lokal molnmiljö tillsammans med tryggheten kring datahantering i en hybrid miljö.

Lenovo Brain: AI-plattform som möter branschers nya utmaningar

Lenovo Brain är utvecklad av Lenovo, och är en AI-plattform utvecklad för att möta utmaningarna som en rad branscher står inför i och med digitaliseringen, däribland tillverkningsindustrin, sjukvården och skola och utbildning. Lenovo Brain började som en AI-plattform för att stötta Lenovos egen smarta transformation, och användes för att ge Lenovos produkter en naturlig användarinteraktion, möjliggöra AI-infrastruktur för IT-drift, samt att stärka Lenovos smarta fabriker. Lenovo Brain kommer fortsätta utvecklas för att hjälpa fler branscher att bygga, distribuera och underhålla AI-lösningar.

Ny innovation för motståndskraftig Edge Computing

Lenovo fokuserar på att bygga smartare infrastrukturlösningar. Något som är viktigare än någonsin i den nya värld av hybridarbete där behovet av åtkomst till molnlösningar i nätverkets utkant har accelererats. Lenovo meddelade under Tech World att de kommer att vara först på marknaden med VMwares mjukvarulösning för Edge som körs på de motståndskraftiga ThinkSystem SE350 Edge-servrarna. Dessutom tillkännagav Lenovo också en förbättring av Lenovo Open Cloud Automation – en programvara för att automatisera planering, distribution och löpande hantering av datacenters molndistributioner hela vägen till edgesajter. Organisationer kan nu planera hanteringen av sina moln- och edgelösningar med ett och samma program.

ThinkEdge SE70 gör edge computing smartare

Program och applikationer för AI-driven edge computing ökar snabbt i antal när företag transformerar funktioner och tjänster med alltmer kraftfulla analys- och automatiseringsfunktioner. ThinkEdge SE70 är en AI-plattform för edge computing, utvecklad för att möta det ökande behovet av intelligent transformation från en lång rad branscher så som logistik, transport, handel, sjukvård och tillverkningsindustri. Lenovos nya lösning är framtagen i samarbete med Amazon Web Services, utrustad med AWS Panorama och drivs av NVIDIAs plattform Jetson Xavier NX.

Nya Yoga-laptops med Windows 11

Lenovo presenterade också tre nya bärbara datorer i Yoga-serien. De består av premiummodellerna Lenovo Yoga Slim 7 Carbon, världens hittills lättaste 14-tums OLED-laptop, samt 16-tums Lenovo Yoga Slim 7 Pro. De är båda bland de första bärbara datorerna utrustade med nästa generations operativsystem, Windows 11. För en mångsidig dator för dig på språng, presenterades även IdeaPad Duet 5 Chromebook (13”, 6), en 2-i-1-dator med avtagbar skärm och operativsystem från Google Chrome för kreativitet, produktivitet och underhållning via alla dina favoritappar.

Hållbar innovation

Lenovo har fortsatt den djärva visionen att leverera smartare teknik för alla och vill säkerställa att innovation försätter att leverera lösningar på några av vår tids stora utmaningar. Därför dubblar de sina investeringar i forskning och utveckling de kommande tre åren. Genom att fokusera på grön, inkluderande och ansvarsfull utveckling genom hela sitt sortiment menar företaget att teknik kan göra livet enklare, samhället mer inkluderande och produktionen mer hållbar.

Lenovo publicerade också nyligen sin årliga Environmental, Social och Governance rapport (ESG) som innehöll nya mål för att både minimera klimatpåverkan, stödja den cirkulära ekonomin och öka användandet av hållbara material.

Ett av målen är också är att påverka 15 miljoner liv till 2025/26 genom välgörenhetsprogram och partnerskap. Med företagets välgörenhetsprojekt, Lenovo Foundation, fortsätter de därför att stärka underrepresenterade samhällen genom tillgång till teknik och genom att bistå med utbildning inom naturvetenskap, teknik, ingenjörskap och matematik.

För mer information om pågående mål och Lenovos vision för framtiden, läs rapporten här.

Avslutnignsvis, alla de produkter och tjänster som lanserades under Tech World 2021 är skapade för att visa prov på Lenovos innovationsförmåga, samtidigt som de vill nå konsumenters efterfrågan på pålitliga produkter och lösningar. I en hybrid värld ser Lenovo vikten av uppkoppling och samarbete – mellan alla användarens enheter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>