Lenovo-servrar på väg ut i kanalen

LenovoNär Lenovo gör serverentré på den svenska marknaden sker det med en ny serie servrar.

Lenovo lanserar en serie servrar för företag. De första produkterna i den nya serien innehåller tre olika modeller. IT-Kanalen återkommer med en intervju med Sverige-chefen William van Kerkvoorde om hur det nya segmentet kommer att ta sig ut i kanalen.

Ur pressmeddelandet:

Innovativ teknik och design ligger i grunden för Lenovos nya server hyllsystem, ThinkServer RD550 och RD650. De nya servrarna från Lenovo förenar kraftfullhet med en kompakt utformning. ”Med optimerat utrymme i serverbrickor, chassi och systemkort får företag branschledande lagringsdensitet och mer I/O-anslutning inom formfaktorstandarden 1U och 2U”, enligt ett pressmeddelande.

Med ThinkServer TD350 får företag upp till två Intel Xeon E5-2600 v3-processorer, som kombinerar prestanda, skalbarhet och utbyggnadsmöjligheter i ett stående chassi. Servern innehåller nästan tre gånger mer minneskapacitet och dubbelt så mycket lagringskapacitet, jämfört med den tidigare generationens servrar.

Lenovo TD350, RD550 och RD650 finns tillgängliga från och med mitten av oktober, till ett utgångspris på cirka 13 000 SEK (1415 EUR), 15 200 SEK (1655 EUR) respektive 16 200 SEK (1765 EUR). Alla priser är exklusiv moms.

Post Comment