Leopard förlag ger ut Edward Snowdens självbiografi på svenska

”Vi på Leopard förlag är oerhört stolta över förtroendet att få ge ut denna unika bok här i Sverige.”

Leopard förlag ger ut Edward Snowdens självbiografi på svenska 1
Svenska omslaget av I allmänhetens tjänst, Edward Snowden Leopard förlag 2019

”Det har varit en mycket speciell process där vi som förlag blev inbjudna att åka till London med väldigt kort varsel för att läsa det engelska manuskriptet.

Redan efter några sidors läsning blev det uppenbart hur angelägen denna text är, och hur spännande det är att få lära känna människan bakom avslöjandena.” Moa Elf Karlén, VD/Förlagschef Leopard förlag

År 2013 chockade den 29-åriga Edward Snowden världen när han bröt med den amerikanska underrättelsetjänsten och avslöjade att USA:s regering i hemlighet tillskansade sig möjlighet att bedriva obegränsad insamling av telefonsamtal, textmeddelanden och e-post. Resultatet skulle vara en aldrig tidigare skådad massövervakning; ett system med insyn i allas vårt privatliv. Nu, sex år senare, berättar Snowden för första gången om hans roll i uppbyggnaden av detta system och varför han till slut bestämde sig för att röja det.

Snowden är född 1983 i North Carolina, USA. Han rekryterades 2006 av amerikanska CIA och arbetade senare som konsult åt USA:s signalunderrättelsetjänst National Security Agency. För sin insats har Snowden tilldelats bland annat the Right Livelihood Prize (som också brukar benämnas ”Det alternativa nobelpriset”).

I allmänhetens tjänst kommer att släppas i Sverige och internationellt den 17 september. Utländska rättigheter har hittills sålts till 20 länder, bl.a. England, Tyskland, Nederländerna, Frankrike, Spanien, Portugal, Brasilien, Norge, Danmark, Finland, Polen, Grekland, Ungern, Turkiet och Italien. Orginaltitel är Permanent Record och ges ut av Henry Holt som är ett imprint av Macmillan Publishing Group.