Hem Nyheter Lexher och Red Hat samarbetar kring nytt utbildningscenter i Kista

Lexher och Red Hat samarbetar kring nytt utbildningscenter i Kista

Publicerat av: Redaktionen

Den kanske största förändringen i IT-världen idag är inte relaterad till hård- eller mjukvara, utan till arbetssätt och ”mjuka” processer.

Lexher och Red Hat samarbetar kring nytt utbildningscenter i Kista 4Frågorna hur människor och avdelningar samarbetar är i centrum för hur verksamheter ska utforma sin IT i framtiden. Det är anledningen till att IT-konsultföretaget Lexher investerat cirka sju miljoner kronor i ett nytt utbildningscenter i Kista dedikerat till Red Hats lösningar.

Centret har totalt ett 40-tal utbildningsplatser fördelat på tre rum och den första kursen genomfördes i början av maj. Miljön är anpassad till en modern DevOps-filosofi, med generöst tilltagna öppna ytor för interaktion och diskussion.

”Det är en fantastisk miljö som ger fantastiska förutsättningar för effektiv och inspirerande utbildning. Moderna IT-utbildningar handlar om mycket mer än att bara paketera teknologi, det handlar om att paketera ett förhållningssätt och mycket av lärandet idag sker informellt genom erfarenhetsutbyte”, berättar Red Hat:s europeiske utbildningschef Jens Ziemann vid ett besök på centret.

Att Lexher öppnar upp en Red Hat-exklusiv utbildningsmiljö föll sig naturligt – båda företagen delar en passion kring möjligheterna med open source och en kundcentrerad vision. Utbildningarna kan bokas via Red Hats Open Enrollment-program, eller direkt via Lexher. Red Hat såg möjligheterna eftersom det finns ett stort och stadigt växande behov av specialistkompetens inom open source. Nyligen publicerade en rapport från analysföretaget IDC som slog fast att affärsvärlden för 1,2 triljoner kronor berörs av Red Hats lösningar – motsvarande nära fem procent av världsekonomin.

”Det är en plats som reflekterar hur vi vill göra affärer – på ett öppet och transparent sätt. Vi hoppas och tror att det är en miljö som våra kunder kommer att se fram emot att besöka, och ta med sig ny kunskap och inspiration därifrån. Miljöerna är också anpassade för att hantera våra Open Innovation Labs som är ett större och mer storskaligt utbildningskoncept inriktat på att modernisera utvecklingsprocesser”, säger Jens Ziemann.

Som en del i partnerskapet kommer också Lexher att kunna knyta närmare kontakt med Red Hats kunder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>