Lexmark lanserar Optra
Hem Nyheter Lexmark lanserar Optra

Lexmark lanserar Optra

Publicerat av: Redaktionen

Lexmark lanserar nu en plattform för internet-of-things kallad Optra, som ska hjälpa företag hantera allt mer uppkopplade enheter.

Plattformen, som från början byggdes för internt bruk, för samman moln-, IoT- och olika typer av anslutninstekniker för att kunna ge snabba resultat.

”IoT håller på att förändra alla branscher och företag behöver verktyg för att kunna växa och dra nytta av utvecklingen,” säger Paul Vesse, ansvarig för Lexmark i Skandinavien. ”Vi byggde först lösningen för att använda den själva och vill nu göra det möjligt för andra företag att få samma fördelar.”

Optra IoT är en färdig IoT-lösning som hjälper företag att komma igång med sin digitala transformation och skapa bättre produkter och mer avancerade tjänster till lägre kostnader. Plattformen utvinner prestanda- och sensordata från enheter och kombinerar detta med data från verksamheten för att ge värdefulla insikter.

Många sitter fast i autopilot-läge

Lexmark lanserar OptraEn undersökning från McKinsey visar att 84 procent av alla företag som arbetar med IoT fastnat i ”autopilot-läge” och kämpar med stora mängder data spridda i olika applikationer och silos. Därför har många företag svårt att utvinna användbara insikter från ens data. Optra-plattformen använder algoritmer, modeller för artificiell intelligens, maskininlärning och rapporteringsverktyg för att snabbt kunna spåra insikter.

”Vår IoT-plattform gör det möjligt för företag med uppkopplade enheter att snabbt rulla ut plattformen och snabbt nå resultat,” säger Paul Vesse. ”Med plattformen kommer vi hjälpa företag att utnyttja IoT för att utveckla sina verksamheter och den kommer med tiden att rullas ut på fler marknader.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>