Lexmark prisar svenska partners

Lexmark samlade i september partners från hela Norden till sitt Solution Partner Event i Göteborg. Svenska Infront IT-Partner utsågs till Nordic Dealer Of The Year och företagets säljare Leo Lindblad utsågs till årets säljare i Sverige.

Andra pristagare var Green Print Solutions AB som utsågs till Nordic Solution Partner of the Year och Dustin Sverige som blev Nordic Print Dealer of the Year.

~lexmarkEventet sammanfattade en händelserik tolvmånadersperiod där Lexmark bland annat genomfört ett förvärv av den svenska innehålls- och processautomatiseringsexperten ReadSoft som idag är en del av företagets Enterprise Software-portfölj. Man har också bytt varumärke och presenterat en ny övergripande strategi under våren 2015.

”Vi är beroende av ett gott samarbete med kanalen och tror att vår strategi ger kraft till våra partners att sälja anpassade lösningar och ökar förekomsten av Lexmarks lösningar och hårdvara. Vi värdesätter vårt starka utbud av partners högt. Vi står starkare i Norden än någonsin, och våra partnersamarbeten har bidragit till att fördubbla vår intäkt i här under det senaste året. Det här eventet är ett sätt för oss att ge något tillbaka”, kommenterar Hans Arvid Rønning, Sales Program Manager vid Lexmark i Norden.

Årets säljare i Sverige, Leo Lindblad vid Infront IT-Partner, har arbetat med print i tio år och sett den snabba förändringen på marknaden. Idag betraktas print som en självklar del av ett företags IT-infrastruktur där slutanvändaren är kravställare, och där mjukvarutjänster och lösningar är den centrala delen av erbjudandet.

”Tillverkarna har varit bra på att ställa om till ett lösningstänk, men det är först på senare tid som marknaden verkligen mognat och det finns fortfarande väldigt mycket möjligheter att växa den när den medvetenheten ökar.”

Leo Lindblad ser positivt på Lexmarks framtidsutsikter i Norden –

”Jag tror att förvärvet av ReadSoft, som många av våra kunder känner mycket väl till, har varit väldigt viktigt och bidragit till att fördjupa bilden av vad Lexmark kan leverera och hur långt framme de ligger på tjänstesidan. Lexmark är också en partner som det är väldigt lätt att arbeta med, de satsar på kanalen och är väldigt ambitiösa när det gäller att utbilda

Post Comment