LG Electronics prisas som mest innovativa tillverkaren

LG Electronics L90Inte nog med att LG lanserade inte mindre än åtta nya mobiler under MWC i Barcelona. Tillverkaren tog också hem pris för mest innovativa mobiltillverkare.

– Innovation har varit nyckeln till LG:s framgångar. Det här erkännandet, tillsammans med förra årets utnämning för bästa smarta telefon, är ett tydligt kvitto på att vårt hårda arbete ger resultat, kommenterade Chris Yie, vice president hos LG Mobile Marketing Communications.

Nu återstår bara den lilla detaljen att sälja mobiler. Visserligen ser trenden hygglig ut, med en rejäl ökning i försäljningen under Q4 2013, enligt Strategy Analytics. Men jämfört med jättarna Apple och Samsung handlar det om låga siffror. LG hade en marknadsandel under 2013 på 4,8 procent och var därmed den fjärde största leverantören av smarta telefoner, enligt IDC.

Men även om trenden är god – IDC redovisar en ökning i marknadsandelar på 82 procent för LG under 2013 – har man alltså en bit kvar. Det bekräftar exempelvis en titt på operatören Tres försäljningsstatistik under februari. De tio topplatserna innehas nästan uteslutande av Apple och Samsung. Bara Ericsson utgör undantaget.

 

Post Comment