LG och GOOGLE Presenterar NEXUS 5X – I November kommer den
Hem Nyheter LG och GOOGLE Presenterar NEXUS 5X – I November kommer den

LG och GOOGLE Presenterar NEXUS 5X – I November kommer den

Publicerat av: Redaktionen

Nexus 5X är LG Electronics och Googles tredje gemensamt utvecklade smartphone och är den hittills mest avancerade Nexus-mobilen. Nexus 5X kommer med Android

uzxgkxhhpr6bykr20oes6.0 Marshmallow, som är det senaste operativsystemet för mobila enheter från Google. Marshmallow levererar imponerande prestanda, fantastisk bildhantering och förhöjd säkerhet. Nexus 5X kombinerar det bästa från LG och Google i en enda produkt. Modellen har redan premiärvisats för nordiska journalister under ett pressevent i Stockholm och i mitten av november kommer den att bli tillgänglig i Sverige.

– Den nordiska marknaden har tagit till sig våra tidigare Nexus-modeller med öppna armar och särskilt Nexus 5 var en riktig favorit bland svenska konsumenter, säger Kristoffer Ejebro, nordisk produktspecialist för mobiltelefoner på LG Electronics. Det har vi byggt vidare på med Nexus 5X och vi är väldigt glada över att kunna erbjuda svenska konsumenter den här fantastiska hårdvaran tillsammans med den senaste och absolut bästa Android-upplevelsen från Google.

Kraftfull och snabb

Med Nexus 5X får du en smartphone med superskarp 5,2-tums Full HD IPS-skärm som bygger på avancerad In-Cell touch-teknik. Skärmen är mer responsiv och syns tydligare även utomhus. En kraftfull Qualcomm Snapdragon 808-processor gör att Nexus 5X kör alla appar du kan tänka dig snabbt och utan fördröjning. Den nya och snabba USB Type-C- porten gör att tio minuters laddning ger tillräckligt med ström för närmare fyra timmars batteritid.

Fantastiska bilder i alla situationer

Nexus 5X har en 12,3MP-kamera på baksidan och en 5-megapixels frontkamera. Både 1.55µm-sensorn på den bakre kameran och 1.4µm-sensorn ovanför skärmen tar in mer ljus än någon tidigare Nexus-mobil. Det gör att du kan ta ännu bättre bilder med fantastisk detaljrikedom även under sämre ljusförhållanden. Med Nexus 5X kan du dessutom filma i både 4K-upplösning och slowmotion vilket gör modellen till den idag mest avancerade Nexus-modellen för multimedia.

Utökad säkerhet med fingeravtrycksläsare

Nexus 5X är försedd med Nexus Imprint, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan inom bekvämt räckhåll för dina fingrar. Du väcker och låser upp telefonen med en enkel beröring med fingertoppen på läsaren. För användare i USA kommer Nexus Imprint också att fungera med Android Pay för enkla och snabba betalningar vid tusentals köpställen runtom i landet.

Pris och tillgänglighet:

Nexus 5X beräknas finnas tillgänglig i svenska butiker från och med mitten av november till ett rekommenderat cirkapris av 4 490 kr för 16GB-versionen och 4 890 kr för 32GB.

Högupplösta bilder:

Se LG:s mediabank: http://lgmediabank.com/category.php?searchquery=nexus5x

Tekniska specifikationer*:

 • Processor: 1.8 GHz Qualcomm® Snapdragon™ 808
 • Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow
 • Display: 5,2-tums Full HD IPS (1920 x 1080 / 423ppi)
 • Minne: 2GB LPDDR3 RAM / 16 och 32GB eMMC ROM
 • Kamera:
  • Bakre: 12.3MP med F2.0 bländartal.
  • Främre: 5MP med F2.0 bländartal
 • Batteri: 2 700mAh (inbyggt)
 • Storlek: 147 x 72,6 x 7,9mm
 • Vikt: 136g
 • Nätverk: LTE-A Cat 6
 • Anslutningar: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 / NFC / Type-C USB
 • Färger: Svart / Vit
 • Övrigt: 4K-video / Dual Flash / IR laserautofokus / Fingeravtrycksläsare

* Specifikationer och färger kan variera mellan olika regioner och länder och kan komma att ändras utan föregående varning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>