Testbloggen: LG V10 – när det bästa blev ännu bättre

LG har över hela världen hyllats för sin kameraoptik i sina senaste flaggskepps mobiler G3 och G4 så det var med stort intresse vi fick möjlighet att testa företagets senaste toppmodell V10.

V10 är den första modellen i den nya V-serien som riktar sig till krävande användare och är utvecklad för att ge en ojämförbar multimedia-upplevelse med nya funktioner såsom en alltid påslagen andra skärm, dubbla frontriktade kameror och ett avancerat videoläge med möjlighet till manuella inställningar och framför allt för den kräsne audiofilen, 32 bit Hi-Fi DAC.

Dubbla skärma

V10

V10 Börjar vi med att granska skärmarna så finner vi en Quantum QHD IPS huvudskärm på 5.7-tum med en upplösning på 2560 x 1440 och 513ppi. Detta är en mycket ljusstark skärm med snabb respons där LG även valt att inkludera en knackfunktion både för att stänga av respektive sätta på skärmen. Ovanför denna hittar vi den intressanta nyheten i form av en sekundär IPS Quantum skärm på 2.1-tum med en upplösning på 160 x 1040 och 513ppi. Denna lilla skärm är alltid aktiv och vi kan konfigurera denna för att omfatta snabbknappar för det vi så önskar. Det kan vara kamera, musik, ficklampa etc. Dessutom fungerar den som en multitasking lösning under normal användning. En otroligt smart lösning som vi efter testerna har haft svårt att vara utan.

Båda dessa skärmar är skyddade med dubbla Gorilla glas med ett mellanliggande tunt skyddslager vilket gör skärmen extremt tålig och även ska minimera risken att en liten spricka förstör hela displayen. LG har använt samma tanker, om maximalt skydd, för resterade delar av mobil. Kanterna är klädda med en tunn ram rostfritt stål och till övriga delar används en speciell silikonliknande lösning som är extra tålig mot stötar och repor.

Bild och film

Då V10 ska vara fokuserad mot multimedia entusiaster så ligger så klart stor vikt på kameran, eller rättare sagt kamerorna. V10 kommer nämligen med tre olika linser; baktill finns en 16MP med F1.8-lins som ger extremt tydliga bilder, även i sämre ljusförhållanden. Framtill sitter en 5MP Dual Lins (80o Standard / 120o Wide) vilket gör det möjligt att ta standard bilder eller använda wide-läget för att rymma hela kompisgängen på en selfie utan behov av en extra selfie-stick.

Två riktigt roliga finesser med dessa olika linser är att du kan använda funktionen Multi-view för att kombinera dessa kameror samtidigt till en bild. Dessutom har LG valt att vidareutveckla G4s finess Gesture Shot & View som låter dig använda händerna och förbestämda rörelsemönster för att ta bilder, som en Selfie, utan att behöva röra vid skärmen.

Föredrar du att använda kamera för att filma så kommer du verkligen att uppskatta det nya manuella läget som låter dig själv justera alla tänkbara inställningar. Denna funktion finns självklart även för kameraläget. Tillsammans med en avancerad elektronisk bildstabilisator och grymt bra ljudupptagning med manuella justeringsmöjligheter så förvandlar du snabbt V10 till ett semiprofessionellt verktyg videoinspelning.

Detta kompletteras sedan med ett av marknadens klart mest kraftfulla redigeringsprogram och en brilliant delningsfunktion som finns integrerad i V10s hela gränssnitt – riktigt bra jobbat LG. Skulle det sedan vara så att du är ute och reser eller filmar och fotar mycket så kan du komplettera mobilen med ett extra 3,000mAh batteri, vilket du byter mycket enkelt genom att ta bort bakstycket.

Övriga delar

Vår testmodell kom med 32 Gigabyte internt minne vilket även är storleken för de enheter som kommer till Sverige. Det går att beställa med 64 gigabyte men detta känns rätt onödigt då V10 stödjer mSD på upp till 2 TB.

I övrigt har mobilen trådlös AC, blåtand och NFC integrerat. Det enda vi saknar är väl egentligen USB3 typ C anslutning. LG har här, av kompabilitetsskäl, valt att behålla den äldre USB2 standarden. Vi vill avrunda denna test med två funktioner som LG har lyckats mycket bra med. Den första gäller den kombinerade på/av- knappen som även har integrerad fingerscanner som till denna modell fungerar avsevärt mycket bättre än tidigare modeller oavsett om dina fingrar är varma, kalla eller även lite fuktiga. Dessutom så har LG optimerat användandet av rörliga bakgrundsbilder som numera har avsevärt mindre påverkan på batteritiden. Så för att summera kan vi bara hylla LG för en fantastik bra mobil med alla tänkbara funktioner och tjänster samt med en kvalité som borgar för en mobil med ett långt liv.

 

Snabbfakta

Processor:        Qualcomm Snapdragon 808

Bildskärm:       Huvudskärm: QHD IPS Quantum på 5,7 tum (2560 x 1440 / 513ppi) andraskärm: IPS

Quantum på 2,1 tum (160 x 1040 / 513ppi)

Minne:              4GB LPDDR3 RAM / 32GB eMMC ROM / microSD (upp till 2TB)

Kamera:            Bakre: 16MP med F1.8-lins / OIS 2.0 Front: 5MP Dual Lens (80o Standard / 120o Wide)

Batteri:              3 000mAh (utbytbart)

OS:                      Android 5.1.1 Lollipop

Färg:                   Space Black / Luxe White

Pris:                    cirkapris 6 490 kronor

 

 

 

 

 

 

Post Comment