Lifesize levererar Lifesize Cloud till Akelius

Molnbaserad videokonferens för alla medarbetares behov

Akelius, Sveriges största privata fastighetsbolag, har investerat i videokonferenslösningar från Lifesize. Med fler än 54.000 fastigheter utspridda i 6 länder och över 650 anställda krävdes en lösning som förde samman medarbetarna på ett smidigt och flexibelt sätt.

“Efter att ha jämfört de ledande leverantörerna kände vi att Lifesize hade de bästa och mest funktionella alternativen. Lösningarna från Lifesize erbjuder den flexibilitet och skalbarhet som vi behöver avLifesize Logitech våra videokonferensverktyg”, säger Rickard Carlsson, IT-chef på Akelius.

En lösning i Lifesize erbjudande var särskilt intressant för Carlsson och hans team: Lifesize Cloud. Genom att ta bort behovet av hårdvara och leverera videokonferens via molnet kan alla som har en internetuppkoppling vara med på mötet. Utöver Lifesize Cloud implementerades även ett 20-tal fysiska videokonferenssystem av märket Lifesize Icon 600.

Med Lifesize Cloud och Lifesize Icon kan de anställda på Akelius idag koppla upp sig till mötet oavsett vilken enhet de använder – sin smartphone, surfplatta, laptop eller via Icon-systemet.

“Tack vare Lifesize reser våra anställda mindre, men har faktiskt fler möten. Det gör dem mer effektiva och bättre anslutna än någonsin”, säger Rickard Carlsson, IT-chef på Akelius.

“Detta är naturligtvis en riktigt rolig affär för Lifesize. Det är precis det här vi vill uppnå – enkel, smidig och flexibel kommunikation mellan medarbetare, oberoende av plats och enhet”, säger Markus Nelson, Regional Sales Manager Nordics på Lifesize.

 

Post Comment