Liljas bil rullar in i Cygates backuptjänst

System- och molnintegratören Cygate backar upp södra Sveriges största Volvoåterförsäljare med molnbaserad tjänst.

Liljas bil sparar in manuellt arbete, hård- och mjukvara och betalar bara för sin förbrukning Liljas bil rullar in i Cygates backuptjänst 1med Cygates Backup- och Restoretjänst. Liljas Bil valde Cygate utifrån användarvänlighet, lokal närvaro och tjänstens kvalitet.

Liljas bil är en av södra Sveriges största Volvoåterförsäljare med nio driftsställen och 270 medarbetare i Småland och på Öland. Kvalitet är viktigt för Liljas bil som arbetar enligt ISO 9001 och 14001. För att säkerställa alla dokument och filer togs säkerhetskopior från alla kontor på magnetband som lagrades på flera ställen. Detta nödvändiggjorde ett tidsödande reseschema för företagets IT-avdelnings två medarbetare, som då inte hann med mera värdeskapande uppgifter.

2016 såg man över olika backupalternativ och gjorde i tre månader en upphandling av backup i konkurrens mellan flera leverantörer. Till slut valdes Cygates Backup- och Restoretjänst med lagring såväl hos kund som hos Cygate, med helhetsansvar hos Cygate.

– Det är en säkerhetsfråga att vi har data på tre ställen, med dagens IT-hot. Vi tyckte det var bra att Cygate finns i Växjö och Kalmar. Vi fick förtroende för Cygates expertis och vi tycker detta är en väldigt bra lösning, inga licens- eller hårdvarukostnader och vi betalar bara för vad vi utnyttjar. Tjänsten är smidig och enkel att förstå och den fungerar. Vi kan lätt göra återställningar och vid behov har vi stöd av Cygate på plats, säger Thomas Regin, IT Samordnare på Liljas bil

Cygates Backup- och Restoretjänst tar backuper med en minimal konsumtion av nättrafik och ger också möjlighet till proaktiv och reaktiv konsulthjälp för att säkerställa Lilja Bils data.

– Hållbar digitalisering som kombinerar full datasäkerhet med molnflexibilitet är mycket efterfrågat nu. Det är något vi på Cygate med stöd av Telias infrastruktur har mycket goda förutsättningar att erbjuda och vi är mycket tacksamma att få detta förtroende av Liljas bil säger Kåre Nordström, försäljningsdirektör för Cygate, ett dotterbolag till Telia som erbjuder helhetslösningar inom ICT.