Lindab och Iver fördjupar samarbetet med transformation till molnet

Iver har utökat sitt partnerskap med Lindab och ingått ett nytt avtal som omfattar leverans av tjänster kopplat till Lindabs inledande transformation till en molnbaserad IT-miljö.

Lindab och Iver fördjupar samarbetet med transformation till molnet

Lindab har valt Iver som rådgivande partner och leverantör av tjänster kopplat till Lindabs inledande transformation till en molnbaserad IT-miljö.

Iver ska bland annat leverera en virtualseringsplattform där Lindab kan administrera virtuella maskiner och tillhörande nätverk. Lindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför samt distribuerar produkter och systemlösningar för byggbranschen inom bygg- och ventilationssektorn. Lindab har över 5 000 anställda och är etablerat i över 30 länder.

– Vi har ett flerårigt samarbete med Iver och högt förtroende för deras kompetens inom infrastruktur- och kapacitetstjänster. Lindab behöver frigöra sina interna IS/IT-resurser för transformation till molntjänster, primärt till Microsoft Azure, M365 och D365. Valet av Iver som infrastrukturleverantör gjordes i hög grad på grund av flexibiliteten i deras erbjudande samt redundans, säkerhet och skalbarhet i infrastrukturplattformen som etableras i Ivers datacenter säger Lars-Göran Eklöf, CIO på Lindab.

– Det känns fantastiskt att vi nu tar nästa steg i vårt samarbete med Lindab och att vi nu skarpt går in i rollen som rådgivande partner och tjänsteleverantör i deras inledande transformation till en mer molnbaserad IT-miljö. Ett framgångsrikt samarbete mellan oss och Lindab finns etablerat sedan tidigare avtalsperioder och det är vår förståelse för Lindabs affär och de utmaningar de står inför som ger oss rätt förutsättningar att leverera tjänster som möjliggör Lindabs innovation. Jag är tacksam och glad över att vi har kompetenta och engagerade medarbetare som kommer säkerställa att Lindab blir en nöjd kund, säger Mikael Ryberg, regionchef på Iver.