Små och medelstora företag kan nu dra nytta av MU-MIMO-tekniken till ett lågt pris
Hem PRODUKT NYHETER Små och medelstora företag kan nu dra nytta av MU-MIMO-tekniken till ett lågt pris

Små och medelstora företag kan nu dra nytta av MU-MIMO-tekniken till ett lågt pris

Publicerat av: Redaktionen

Linksys släpper sin första accesspunkt med 802.11ac WAVE2 och mu-mimo anpassad för små och medelstora företag.

Linksys, ledande inom nätverksprodukter för hem och företag, släpper den första trådlösa accesspunkten med både 802.11ac Wave 2 och MU-MIMO för små- och medelstora företag: Linksys Business Pro Series LAPAC2600.MU-MIMO-tekniken

Linksys blir därmed först ut med en accesspunkt för segmentet med stöd för MU-MIMO (Multi-User Multiple-Input, Multiple Output), en lösning som ger bättre prestanda och högre effektivitet eftersom den kan allokera dedikerad bandbredd till samtliga anslutna klienter som också har stöd för tekniken – på samma sätt som om de haft en alldeles egen router att ansluta till.

De accesspunkter som idag finns på marknaden med den här typen av teknik kostar mer än dubbelt så mycket som LAPAC2600, vilket gör att de i regel är för dyra för små och medelstora företag.

MU-MIMO är en del av nästa utvecklingssteg av den senaste standarden för trådlösa nätverk, 802.11ac – även kallat Wave 2. Med hjälp av tekniken kommer hela kontoret att kunna köra videokonferenser samtidigt, ladda ner tunga attachments eller synka stora datamängder mot lokala servrar eller molntjänster – utan att det laggar eller går onödigt långsamt.

”Användningen av trådlösa nätverk på kontoret ökar snabbt och ställer höga krav på de tekniska lösningarna. En robust nätverksinfrastruktur är nödvändig för att köra bandbreddsintensiva tjänster som IP-kommunikation och HD-video.”, säger Nandan Kalle, Director of commercial networking på Linksys. ”MU-MIMO är en revolutionerande teknologi som förbättrar prestandan i det trådlösa nätverket, vilket ger stora vinster åt organisationen som bättre möjligheter till samarbete och högre produktivitet.”

LAPAC2600 i korthet:

LAPAC2600 erbjuder 4×4 Dual Band AC (2,4 + 5GHz), vilket innebär en teoretisk total maxhastighet på 2,53Gbps till flera inkopplade enheter. Att installera och hantera accesspunkten är enkelt tack vare ett intuitivt webbinterface, stöd för PoE+ och klustringsteknologi.

  • Nästa generations trådlösa teknologi – gör det möjligt för flera klienter att skicka och ta emot data samtidigt, med bättre prestanda och högre effektivitet i nätet som följd.
  • Klustringsteknologi – innebär att småföretag och it-administratörer kan hantera upp till 16 accesspunkter från ett och samma gränssnitt, utan tillgång till WLAN controller.
  • Captive Portal – En anpassningsbar landningssida för nätverket som gör att företag kan välkomna besökare i en miljö med deras eget varumärke – och helt separerat från företagets interna nätverk.
  • Flexibel – kan användas som en typisk accesspunkt, men också som WDS eller en nätverksbrygga för att förlänga befintlig räckvidd.
  • Enkel att använda med PoE+ – inbyggt stöd för 802.3at PoE+ innebär att man kan eliminera behovet av extra strömadapter och gör det lättare att hitta en optimal placering.
  • Avancerad säkerhet – Stöd för bland annat WPA/WPA2, 802.1x autenticering, MAC och IP-baserade anslutningsbegränsningar, Rogue AP Detection och mappning av SSID-to-VLAN.
  • Beamforming – teknik som gör det möjligt att exakt anpassa den trådlösa signalen, riktning och hur den strålar ut för att optimera prestanda.

Vi lever i en värld där många tar med sig sina privata enheter till kontoret, vilket är ytterligare en faktor som driver efterfrågan av MU-MIMO ute på företagen. Enligt en rapport från ABI Research (The Importance Of Mu-Mimo In The Wi-Fi Ecosystem) kommer närmare 85 procent av alla 5GHz-chipset att ha stöd för MU-MIMO år 2019.

”Med tanke på de långa utbytescyklerna för accesspunkter och den snabba utvecklingen inom MU-MIMO-utrustade enheter så är det logiskt att redan idag sjösätta ett nätverk som stödjer tekniken. Annars riskerar företag att hamna i ett läge där deras nätverk ger negativa effekter åt verksamheten, med anställda och besökare som får en sämre uppkoppling än de hade behövt. Med MU-MIMO kan företag både snabba upp sina nätverk idag och framtidssäkra dem.”, säger Nandan Kalle.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00