”Live”-uppgradering av Panasonics VariCam LT
Hem Produkt Nyheter ”Live”-uppgradering av Panasonics VariCam LT

”Live”-uppgradering av Panasonics VariCam LT

Publicerat av: Redaktionen

Panasonic presenterar en firmware-uppgradering till sin VariCam LT 4K-filmkamera som gör den redo för live- och “nära live” multikameraanvändning för konserter, evenemang, tv-program och företagsproduktioner.

”Live”-uppgradering av Panasonics VariCam LT 2Version 6 firmware-uppgraderingen, som kommer att lanseras i slutet av februari 2018 och erbjuder, förutom tally- och return-videomöjligheter, även kameran ett nytt shading-läge. Full kontroll över kamerorna blir dessutom möjlig från Panasonics AK-HRP1000 fjärrkontrollpanel (RCP).

Med VariCam LT v.6.0-uppgraderingen kommer live-multikameraproduktioner att kunna dra nytta av utökad kontroll från RCP, som inkluderar fulla painting-funktioner – från vanliga “shading”-processer till LUT- och CDL-hantering – såväl som val av scenfil, REC-kontroll och call-funktion. Med hjälp av en dator kan live grading-programvara användas (som t ex Pomfort, Colorfront, FireFly, Codex) för att ladda upp färg-lookup-tabeller (LUT) och hantera kamerans inställning från ett användarvänligt gränssnitt.

Det nya shading-läget gör det möjligt för användaren att spela in V-log i kameran, samt att utföra live-färgkorrigering i kameran.

Eftersom Varicam LT har två separata SDI-utgångar, är det möjligt att mata ut olika färginställningar, en ren utgång för sändning eller inspelning och en för övervakning med statuskontroll, markeringar och menyer. Fiberöverföring är möjlig via transportsystem från DTS, ERECA, Multidyne, Telecast med flera.

För “nära live”-produktion av t ex teatrar, konserter, komedier, modeshower och företagsevenemang, som inte involverar direktsändning, kan användarna utnyttja 4K VariCam LT-multikamerainspelning genom intern P2-inspelning där slutlig grading görs i efterredigeringen.

Att använda en VariCam LT-filmkamera erbjuder flera fördelar jämfört med de broadcast-kameror med mindre sensor som vanligtvis används för live-events:

  • Skapa filmiskt skärpedjup med VariCams prisbelönta Super 35mm-sensor
  • Dra nytta av VariCams HDR-klara 14+ bländarstegs dynamikområde
  • VariCams bildkvalitet och färgvetenskap
  • Ta bilder i svagt ljus med VariCams Dual Native 800/5000 ISO-funktion
  • 5000 ISO kompenserar för eventuella bländarstegsförluster på grund av en objektivadapter eller lång brännvidd

En ny “live mode”-fläktinställning har också lagts till för att minska fläktljudet, vilket gör den väl lämpad för användning i live-miljöer.

Panasonic presenterar den nya firmwaren på ISE 2018 (Hall 1, Monter H20) i Amsterdam från 6-9 februari, där VariCam LT Ver.6 kommer att finnas tillgänglig för detaljerad information och demonstrationer.

Som alla VariCam firmware-uppgraderingar kan v6.0 för VariCam LT laddas ner gratis.

För mer information om Panasonic Broadcast & ProAV, vänligen besök: http://business.panasonic.se/broadcast-and-proav

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>