Lokala företagare tar över Visit Trelleborgs Instagram
Hem Nyheter Lokala företagare tar över Visit Trelleborgs Instagram

Lokala företagare tar över Visit Trelleborgs Instagram

Publicerat av: Redaktionen

Visit Trelleborgs Instagramkonto fylls vanligen av vackra bilder och tips på upplevelser i Trelleborgs kommun.

Nu testar bolaget att låta fem lokala aktörer inom besöksnäringen göra en s.k. ”takeover”, där de tar över Instagramkontot och låter följarna få en inblick bakom kulisserna.

– Vi vill ge en bild av människorna och kreativiteten som bygger vår destination, berättar Gabriella Rönnow, destinationsutvecklare på Visit Trelleborg. Många aktörer inom besöksnäringen har mött stora utmaningar under tiden med restriktioner. Vi vill sätta ljuset på de lokala hjältar som istället för att ge upp har utvecklats, fortsätter hon.

En Instagram takeover är en metod inom digital marknadsföring som används för att skapa intressant och engagerande innehåll i sociala medier. Metoden föddes då stora internationella varumärken började samarbeta med välkända profiler på Instagram, sk influencers.

Lokala företagare tar över Visit Trelleborgs Instagram– Det handlar inte om reklam, utan inläggen ska fokusera på aktörernas vardag och deras passion för sina verksamheter. Valet av tidpunkt är strategiskt då Visit Trelleborg aktivt arbetar för att turister och besökare ska upptäcka och besöka oss under nya säsonger, berättar Gabriella Rönnow.

Först ut att ta över Instagramkontot är Hönsinge Hantwerksbryggeri. Med start vecka 38, tisdag-torsdag, bjuder Magnus Servin in kontots följare bakom kulisserna i bryggeriet.

Ölbryggeriets ädla konst och Magnus passion för sitt företag ska väcka nyfikenhet och inspirera till njutningsfyllda besök hos den levande landsbygd som omger Trelleborg.

Under hösten kommer även Hallongården, Slättarps Gård, Trelleborgs Museum och Ting Ute & Inne att göra gästspel på Visit Trelleborgs Instagramkonto. Om metoden faller väl ut planerar bolaget fler takeovers i framtiden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>