London Internet Exchange väljer Smartoptics smarta öppna linjesystem

London Internet Exchange (LINX), en av världens största knutpunkter för Internet, har valt Smartoptics innovativa öppna linjesystem för att utöka sitt tjänsteutbud och sin bandbredd.

London Internet Exchange väljer Smartoptics smarta öppna linjesystem 1
Richard Petrie

Lösningen är baserad på 100G PAM4 DWDM transceivrar vars trafik överförs med hjälp av Smartoptics DCP-M, en familj av produkter för öppna linjesystem.

LINX erbjuder sina operatörskunder och ISP-medlemmar peeringstjänster som gör det möjligt för dem att minska kostnader och signalfördröjning (”latency”) samtidigt som kontrollen över nätet förbättras. Projektet med Smartoptics initierades på grund av ett behov av att uppdatera stamnätet för att möta det ständigt ökande behovet av bandbredd.

“Vi är alltid på jakt efter ny teknik som kan bidra till att minska kostnaderna, så att vi kan fortsätta att leverera de bästa tjänsterna till våra medlemmar,” säger Richard Petrie, CTO och direktör på LINX.

I samarbete med sina tekniska samarbetspartners Juniper och Edgecore har LINX implementerat Smartoptics DCP-M40-ER Open Line System med PAM4 DWDM transceivrar utvecklade av Inphi.

Förutom att öka kapaciteten har Smartoptics-lösningen medfört besparingar. Den kompakta utrustningen kräver mindre utrymme, använder mindre kraft och har ett lägre inköpspris än alternativa aktiva lösningar. En annan viktig fördel är användarvänligheten, vilket gör att även personal med begränsade kunskaper om optiska nät kan driftsätta och underhålla lösningen.

”Smartoptics nya lösning är fantastisk in i minsta detalj. Det är de små, intuitiva funktionerna som gör Smartoptics-lösningen så enkel att driftsätta och använda. Produktens ”plug-and-play”-funktioner fungerar verkligen så smart som de beskrivs och gör implementeringen helt automatiserad”, förklarar Richard.

Magnus Grenfeldt, VD för Smartoptics kommenterar, ”Vi är mycket nöjda med att få arbeta med LINX och se att vår teknik fungerar under de utmanande förhållanden som råder i en av de mest trafikerade knutpunkterna för Internet. Jag är övertygad om att vi har gett LINX en lösning som kommer att vara i drift under många år. “