Longship investerar i The Cloud People
Hem NYHETER Longship investerar i The Cloud People

Longship investerar i The Cloud People

Publicerat av: Redaktionen

The Cloud People förvärvar svenskt konsultbolag och bäddar för nordeuropeisk expansion.

Med PE-fonden Longship i ryggen har The Cloud People säkrat finansiering för att kunna växa kraftigt, både organiskt och via uppköp.

Nu köper bolaget det svenska IT-företaget Verano SpringStep.

Det norska konsultbolaget The Cloud People (TCP) har förvärvat Verano SpringStep. Stockholmsbaserade Verano SpringStep är ett ledande konsultbolag med fokus på att leverera tjänster och lösningar från ServiceNow.

– Vi kunde snabbt konstatera att vi med TCP delar många viktiga saker för ett lyckat samgående såsom strategi, värderingar, synen på medarbetare och kunder samt att ha kul på vägen. Det känns mycket inspirerande att nu vara en del av The Cloud People, säger Fredrik Jacobsson, vd för Verano SpringStep.

Longship investerar i The Cloud People

Bjørn Jarl, vd och styrelseordförande för The Cloud People

Genom 2020 omsatte Verano SpringStep cirka 20 miljoner svenska kronor och hade en rörelsemarginal på drygt 20 procent. Förvärvet görs med medel som tillförts via den nya finansiella partnern Longship.

– Nu har vi medel för att genomföra våra stora tillväxtplaner, både organiskt och via uppköp. Målet är att inom 3–4 år bli Nordeuropas ledande partner på Google Cloud och ServiceNow, säger Bjørn Jarl, vd och styrelseordförande för The Cloud People (TCP).

Bjørn Jarl har, tillsammans med sina partner, fått med sig den norska private equity-fonden Longship som finansiell partner. Longship Fund II, med 1,7 miljarder kronor i investeringskapital, investerar ett tresiffrigt miljonbelopp i TCP. Investeringen gör det möjligt att realisera tillväxtplaner och expandera. Målet är att erövra den nordeuropeiska marknaden för tjänster kopplade till ServiceNow och Google Cloud Platform.

– Google Cloud kompletterar vårt erbjudande, att kunna erbjuda två av de snabbast växande molnplattformarna på marknaden stärker vår position ytterligare och ger oss spännande möjligheter, säger Fredrik Jacobsson i Verano SpringStep.

Stärker positionen inom ServiceNow

Longship investerar i The Cloud People

Fredrik Jacobsson i Verano SpringStep

– Genom samgåendet med TCP så stärks vår marknadsposition vilket möjliggör en snabbare organisk tillväxt och säkrar en högre leveranskapacitet, säger Fredrik Jacobsson i Verano SpringStep.

Förvärvet av Verano SpringStep är en viktig del av planen att bli en ledande ServiceNow-partner i Nordeuropa. The Cloud People har även ingått ett strategiskt samarbete med det engelska ServiceNow-konsultbolaget whyaye!

Whyaye! är baserat i Newcastle, England. Bland kunderna finns bland annat Danske Bank, Telefonica och The Royal Bank of Scotland. Avtalet mellan The Cloud People och Whyaye! innebär att man utbyter konsulter.

– Det var ett enkelt beslut att ingå ett partnerskap med The Cloud People. Båda företagen jobbar för att leverera tjänster av högsta kvalitet till ett rimligt pris och som ger ett stort värde. Jag är väldigt motiverad att börja samarbeta med en likasinnad organisation, säger Joshua Broad på whyaye!

– The Cloud People har imponerat på oss med sin ambitiösa tillväxtstrategi, sin framåtsträvande ledningsgrupp och en omsättning som förväntas fördubblas för andra året i rad. Företaget har en unik position som specialist på två av de snabbast växande molnplattformarna i världen. Dessutom skiljer sig TCP från konkurrenterna genom hur de levererar IT-tjänster, säger Espen Stenumgård, partner Longship och ansvarig för investeringen i TCP.

Longship Fund II har köpt majoriteten av aktierna i TCP. Ledningsgruppen och nyckelmedarbetarna på TCP behåller de resterande aktierna efter uppköpet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00