Hem Nyheter Lookout lanserar EDR för mobila enheter

Lookout lanserar EDR för mobila enheter

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar mobilsäkerhetsföretaget Lookout en ny klientsäkerhetslösning för att skydda mobila enheter.

Lookout lanserar EDR för mobila enheter 3Den handlar om en lösning för EDR (Endpoint Detection & Response) och den blir den första av sitt slag som finns på marknaden, eftersom EDR tidigare inte funnits för mobila enheter. Det blir nu möjligt för verksamheter att upptäcka, analysera och möta hot som kan medföra dataläckage via mobiler.

Den nya EDR-modulen bygger på teknik som Lookout tagit fram för att möta avancerade mobila hot som Pegasus, Dark Caracal, Monokle och SilkBean. Tidigare har Lookouts egna analytiker använt lösningen för att spåra och möta hot på mobiler. Nu görs den alltså även tillgänglig för företagets kunder och erbjuds som en modul i Lookout Security Platform.

Cyberkriminella använder idag allt mer sofistikerade metoder och mer lågintensiva angrepp som kan pågå i veckor eller månader. Det gör att reaktiva säkerhetslösningar som endast fokuserar på att stoppa angripare från att ta sig in inte längre är tillräckliga. Den nya EDR-modulen ger kunder förmågan att själva upptäcka, spåra och analysera hot och attacker som sker via mobila enheter. Det blir möjligt att se var och när hot tar sig in i organisationen, hur de sprider sig och vilken skada de orsakar.

“Under det senaste året har vi sett nya typer av säkerhetshot som drabbar verksamheter av alla storlekar. Distansarbetandet ställer unika krav som traditionella säkerhetslösningar inte kan svara upp mot, säger Phil Hochmuth, senior chef för området Enterprise Mobility på IDC. “När många nu jobbar flexibelt måste företag säkerställa att även de mobila enheter som används av anställda som jobbar på distans omfattas av ett mer avancerat skydd.”

Lookouts lösning har från grunden byggts för att hantera de utmaningar som mobilt arbetande skapar för säkerheten, utan att kompromissa med skyddet för användares integritet eller möjligheterna att följa upp och möta aktuella hot. Inget annat säkerhetsföretag kan alltså idag erbjuda något motsvarande för mobila enheter.

“Idag använder så gott som alla anställda sina egna mobila enheter i sitt arbete. Men få företag har en lösning som övervakar och skyddar dessa enheter lika väl som företagets datorer. Det gör att avancerade cyberkriminella nu väljer mobilen som inkörsport för sina attacker,” säger Aaron Cockerill, strategiansvarig på Lookout. “Denna nya typ av avancerade hot kräver att företag skaffar sig förmågan att även upptäcka och möta attacker som riktar sig mot anställdas privata mobila enheter.”

Lookout EDR använder artificiell intelligens för att övervaka data från nära 200 miljoner enheter och över 120 miljoner appar. Det gör att avancerade attacker som drabbar mobila enheter snabbt kan upptäckas och stoppas.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>