Hem DISTRIBUTÖRSEC DATACOM Lösningar för effektivt och säkert distansarbete

Lösningar för effektivt och säkert distansarbete

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] De aktuella rekommendationerna för att minimera spridningen av Coronaviruset innebär att många nu uppmuntras att arbeta hemifrån.

Lösningar för effektivt och säkert distansarbete 4Vi har de digitala verktygen som krävs för en effektiv och säker hemarbetsplats så att medarbetare som kan hålla sig hemma kan fortsätta sitt arbete så smidigt som möjligt.

SEC DATACOM har en bred portfölj av produkter och lösningar för ett välfungerande distansarbete och vi finns redo att hjälpa dig med goda råd, priser och leverans.

Fyra korta för en effektiv och säker hemarbetsplats

Fundamentet för en bra arbetsplats hemma är en PC med en bra skärm, mus, tangentbord och en bra internetförbindelse. Men det är flera faktorer och verktyg som kan säkra och effektivisera medarbetare som arbetar hemifrån ytterligare:

1. Skydda användarna och verksamhetens data.
Det är också viktigt att tänka på IT-säkerhet när anställda jobbar hemifrån. Om medarbetaren använder sina egna datorer, skyddas dessa tillräckligt bra? Om till exempel en klient har ett malware är det stor risk för att det finns en ”öppen dörr” till företagets nätverk. Se till att det finns en säker VPN-lösning och ett effektivt antivirusskydd.
2. Kapaciteten i datacentret kan behöva utökas.
När fler medarbetare arbetar hemifrån och därmed använder virtuell kommunikation i större utsträckning kan detta innebära ett ökat behov av bandbredd och processorkraft.
3. Upprätthåll kontakten med kunder och kollegor.
Många verksamheter använder i dag samarbetsverktyg som t.ex. Microsoft Teams, Skype for Business, Zoom eller Pexip. Med en relativt liten investering i ett bra headset och kamera kommer kvalitén på det virtuella mötet kunna öka markant.
4. Bättre uppkoppling / bättre Wi-Fi i hemmet.
Om både mamma och pappa arbetar hemifrån samtidigt som barnen streamar TV kan det krävas åtgärder för att säkra upp leveransen i nätverket. En bättre WiFi-lösning, eller åtminstone en extra accesspunkt kan vara lösningen för detta. Behöver du inreda garaget som hemmakontor och där saknar internetuppkoppling helt, kan en egen 4G/LTE-router ge dig en dedikerad uppkoppling som heller inte belastas av barnens internetanvändande.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>