Hem NYHETER Low-code börjar bli etablerat och OutSystems fortsätter växa i Sverige

Low-code börjar bli etablerat och OutSystems fortsätter växa i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Low-code utvecklaren OutSystems har kopplat ett stabilt grepp om low-code marknaden och fortsätter sin tillväxtresa i Sverige med nya rekryteringar och kunder. 

Low-code börjar bli etablerat och OutSystems fortsätter växa i Sverige 3Jonas Rutström har rekryterats som Senior Solution Architect och tillträdde sin tjänst under sommaren. Jonas har varit verksam i IT-branschen under flera år och även hunnit med att vinna Venture Cup med en produkt som gick ut på förbättra ljudet på diverse ljudsystem med digital signalbehandling. Jonas kommer senast från MathWorks där han arbetat sedan 2009 som applikationsingenjör inom signalbehandling och kommunikation på den nordiska marknaden med produkter för kodgenerering mot inbyggda system.

–    Vi kan se en väldigt tydlig trend i att företag letar efter bättre utvecklingsverktyg för att bli mer effektiva i sin digitaliseringsprocess. Underhåll av gamla system tar upp mycket tid då de skall anpassas till dagens krav från kunder och vara kompatibla med allt fler digitala plattformar. Detta gör det svårt för utvecklare att hinna jobba fram nya innovativa lösningar. Verktyg som automatiserar och förenklar delar av tidskrävande manuella processer kommer att vara en central komponent hos alla mjukvaruföretag i framtiden, säger Jonas Rutström och tillägger:

–    Sen är det ju inte alltid helt enkelt med verktyg som automatiserar saker som tidigare gjorts manuellt. Detta kan vara ett mycket känsligt ämne beroende på vem man frågar. En del utvecklare välkomnar low-code verktyg enormt medan andra har svårare att acceptera dem. De utvecklare som i början är skeptiska till dessa verktyg är oroliga att tappa kontrollen över vissa delar i utvecklingsprocessen och att de kommer att vara begränsade av olika anledningar. Oftast försvinner denna skepticism när de ser att resultaten de uppnår via low-code verktyg är mycket bra samtidigt som de kan komplettera med handskrivna komponenter där verktygen inte räcker till. Jag är dock helt övertygad om att low-code är här för att stanna och det är ett naturligt steg i utvecklingen av applikations-utvecklingsverktyg. Därför känns det extra intressant att få vara med i denna fas tillsammans med OutSystems nu när low-code börjar få fotfäste här i Norden.

Jonas ser fram emot att tillsammans med sina kollegor på OutSystems hjälpa företag i Norden att komma igång med användandet av low-code så att de kan bli ännu mer produktiva och kreativa i sin digitalisering och applikationsutveckling.

I en nyligen publicerad rapport från Gartner rankas leverantörerna av low-code-plattformar. Rapporten fyller en viktig pedagogisk funktion, genom en definition av low-code. Bland ledarna i Gartners rankning finns just OutSystems som är specialiserat på low-code. Att Gartner intresserar sig för low-code är ett tecken på flera saker, inte minst att det handlar om ett teknikområde som är tillräckligt moget för att slå igenom på allvar, inte minst bland stora kundföretag och organisationer. Förutom uppenbara anledningar att satsa på low-code, som snabb och enkel utveckling, så ger den här typen plattformar en chans att komma runt problemen med att rekrytera utvecklare. Om det behövs så mycket programkod, så behövs det helt enkelt inte så många utvecklare. Low-code innebär också bättre möjligheter för slutanvändare att engagera sig i utvecklingsprojekt, både som initierade deltagare i projektgrupper och som utvecklare på egen hand. Det ökar chansen för att de applikationer som byggs ska bli ändamålsenliga.

Vad är low-code? Det är fortfarande ett relativt okänt begrepp för många som arbetar med IT och utveckling av applikationer. Här kommer Gartner in i bilden med en definition av begreppet. Enkelt uttryckt handlar det om plattformar som förenklar automatisering och ger större flexibilitet för företag. Det görs genom snabb och enkel utveckling av applikationer. Snabbheten och enkelheten kommer sig av det inte behövs lika mycket programkod, ibland ingen alls, som i traditionella miljöer som Java och Microsofts Net.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00