L&T Technology Services öppnar nytt ingenjörscenter i Göteborg

L&T Technology Services Limited, ett ledande globalt företag inom renodlad ingenjörsservice, meddelar idag att de öppnar ett  Digital Engineering Centre i Göteborg.

L&T Technology Services öppnar nytt ingenjörscenter i Göteborg 1Centret, som är beläget i Lindholm Science Park, kommer verka som ett nearshore-utvecklingscenter för LTTSs kunder i regionen och kommer tack vare sitt läge kunna erbjuda tätare support till företagets olika initiativ i regionen.

L&T Technology Services har i över 10 år varit den givna ingenjörspartnern för många av de största företagen i Norden och har varit med och utvecklat den senaste tekniken för industrigiganter som Volvo Cars, Scania och Vestas.

För att ytterligare stärka sin position på den nordiska marknaden så expanderar LTTS sin lokala närvaro i Sverige för att bättre kunna stödja sina nordiska kunder.

Det nya centret i Göteborg kommer fungera som ett s k centre of excellence för bolagets verksamheter inom fordons- och digitalteknik. Centret kommer också utveckla teknik för industrivertikaler och för kunder utanför fordonsindustrin.

LTTS har sedan tidigare etablerat ett utvecklingscenter i Stockholm och företaget expanderar nu genom att öppna i Göteborg för att erbjuda sina tjänster till ett bredare utbud av olika industrier.

– Vårt nya ingenjörscenter i Göteborg kommer ha en integrerande roll för att underlätta med utvecklingen av digitala innovationer för våra kunder inom den autonoma fordonsindustrin i Norden. Vi är en global organisation med ett lokalt tankesätt och genom vårt dedikerade ingenjörscenter i Göteborg vill vi främja digitala teknologier och vi ser fram emot att utveckla banbrytande tjänster och lösningar för våra kunder”, säger Amit Chadha, President, Sales and Business Development and Executive Director, L&T Technology Services

– Vi är mycket glada över att en global ER&D-ledare som L&T Technology Services öppnar sitt ingenjörscenter i Göteborg. Detta är ett initiativ som är rätt i tiden vilket går hand i hand med den nuvarande teknologiska utvecklingen i Sverige och i de övriga nordiska länderna, säger Ms. Monika Kapil Mohta, Indiens ambassadör i Sverige.