Lumia 640 är Windows 10-luren som ska öppna portarna – i kanalen nu

Microsoft Lumia 640 Windows 10När Microsoft nu släpper första Windows 10-förberedda telefonen Lumia 640 är budskapet till kanalen klart: nu har ni ett erbjudande som kunderna inte kan motstå. Om det stämmer återstår förstås att se.

Förväntningarna på nya telefonen Lumia 640 är höga från Microsoft-håll. Vi pratar med skandinavienchefen på Microsoft Devices, Ossi Korpela, som framhåller den som telefonen som på allvar ska ge leverantören ett rejält fäste hos mobilkunder. Hemligheten, menar han, ligger dels i själva telefonen dels i Windows 10.

– Det är den första telefonen som kommer att uppgraderas till Windows 10 när det släpps senare under året, säger han.

Rid på Windows 10

Och det nya operativsystemet är ett säljargument som bör lyftas högt och långt fram, råder han. Det gör att kunden får ett enda system, en uppsättning program och möjlighet att flytta mellan olika ”skärmar”.

– Vi kommer också att erbjuda kunder som köper den nya telefonen en full Office 365-licens under ett år, förklarar han.

Det är ett sätt att möta den stora utmaningen idag som Ossi Korpela ser den, att få fler människor att pröva Windows-mobiler. Tesen är nämligen att bara de får göra det kommer de att vilja ha dem i större utsträckning än vad som varit fallet tidigare.

Tror särskilt på företag

Förväntningarna är alltså stora och störst är de på företagssidan. Företag, resonerar Ossi Korpela, ser mer rationellt än konsumenter på valet av mobiler. Om sådant som funktion och pris får styra finns det inget bättre val än Lumia-telefoner lovar han och tror också att det är en insikt många företag kommer att landa i.

Det råder ingen tvekan om att Microsoft gör allt de kan för att ge de dominerande mobilaktörerna en match. Bara priset på nya luren ger en nästan övertydlig signal Lumia 640: 1700 kronor.

Post Comment