Lund blir centrum för Boschs nya innovationsenhet i Skandinavien
Hem Nyheter Lund blir centrum för Boschs nya innovationsenhet i Skandinavien

Lund blir centrum för Boschs nya innovationsenhet i Skandinavien

Publicerat av: Redaktionen

Bosch väljer Lund och Sverige för etableringen av sin första utvecklingsenhet i Skandinavien.

50 experter inom mjuk- och hårdvaruutveckling har redan anställts och planen är att expandera ytterligare.

Bosch utvecklar uppkopplade komponenter inom affärsområdet Mobility Solutions. Den första Bosch-620x330utvecklingsenheten i Skandinavien, placerad i Lund, har redan 50 anställda experter som arbetar med ny mjuk- och hårdvara inom områden som uppkopplade fordon, säkerhetssystem för bilar, och komponenter för e-bikes och motorcyklar. Att valet föll på Lund var ingen tillfällighet, Sveriges anseende som innovativ och stark ekonomisk kraft går i linje med Boschs traditionellt starka position inom forskning och utveckling.  

Gemensam inspiration och kreativitet
Genom att sammanföra utveckling inom ett antal olika områden inom Mobility Solutions vill Bosch främja inspiration och kreativitet. Det nya utvecklingscentret ligger i forskningsbyn Ideon Science Park, vars 120 000 kvadratmeter stora yta skapar en grogrund för både innovation och entreprenörskap.

­– Sverige är ledande när det kommer till forskningsområden inom information och kommunikationsteknologi vilket vi betraktar som en optimal miljö för det nya ingenjörscentrat. Vi har stora förhoppningar på Lunds begåvade experter inom mjukvara och IT”, säger Dr. Dirk Hoheisel, medlem i Boschs styrelse.

Cirka 2700 personer är verksamma i Ideon Science Park, bland annat som utvecklare hos etablerade företag, start-ups, såväl som entreprenörer. Lunds universitet finns även i närheten av utvecklingsenheten vilket skapar synergier för tjänster, kultur och den kreativa industrin, samt främjar start-ups och IoT. Lund är även födelseplatsen för flera banbrytande innovationer inom den teknologiska och uppkopplade världen, inklusive Bluetooth-teknologi och biometrisk fingeravtrycksscanning.

Bosch har expertis inom områden som mjukvara, sensorer och service. Det finns även hög kompetens inom hårdvara och utöver detta lanserade Bosch nyligen sitt eget IoT Cloud vilket gör det möjligt att också erbjuda nödvändig infrastruktur. Detta ger Bosch nya angreppssätt, inte bara inom traditionella affärsområden utan också inom helt nya.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>