Lyhördhet gav Ipeer apoteksaffär för 3 msek

Ipeer, som nyligen förvärvades av Cygate, har tagit en hygglig affär hos Apoteksgruppen. Det handlar om att drifta en omfattande e-handelslösning åt Apoteksgruppen till ett värde av tre miljoner kronor under tre år.

Att tekniken talade för dem är en hyggligt enkel slutsats att dra, inte minst utifrån det faktum att Teliasonera har förvärvat bolaget och tekniken, för integrering med Cygate. Men bra specifikationer vinner sällan en affär. I det här fallet pekar Ola Ebenhart, CIO på Apoteksgruppen, på en annan avgörande faktor.

– Efter en utvärdering av flera leverantörer fann vi Ipeer vara mest lyhörd för våra önskemål. De frågar efter våra behov, snarare än att ge oss en lista över möjliga val. Detta i kombination med Ipeers bevisade förmåga till en god, personlig och ansvarstagande leverans avgjorde till deras fördel, säger Ola Ebenhart i ett pressmeddelande.

Mer ur pressmeddelandet, om lösningen:

Apoteksgruppen utnyttjar Hosted VMware-molnets flexibilitet för en testmiljö medan staging- och produktionsmiljöerna ligger på dedikerade och lastbalanserade servrar för maximal prestanda. Hela e-handelsmiljön är genomgående redundant och avskild från Apoteksgruppens övriga drift med lagring i flera svenska datahallar. Till hårdvara används IBM:s Pureflex och Storwize med Fibrechannel och förmåga att växla mellan lagringsmedier efter behov.

Apoteksgruppen kommer att ta hjälp av den digitala byrån Creuna för att ta fram e-handelstjänsten. Där ska receptbelagda produkter erbjudas med stöd av Vismas lösning PharmaSuite Online för recepthantering tillsammans med deras tjänst för bankid och mobilt bankid. Senare tillkommer försäljning av det som inte är receptbelagt.

Post Comment