M – Volvo Car Mobility lanserar stolt ett nytt samarbete med CAKE!
Hem NyheterHållbarhet/Miljö M – Volvo Car Mobility lanserar stolt ett nytt samarbete med CAKE!

M – Volvo Car Mobility lanserar stolt ett nytt samarbete med CAKE!

Publicerat av: Redaktionen

Volvo Car Mobility kan idag berätta om ett nytt samarbete med CAKE, den svenska tillverkaren av premiummotorcyklar drivna på el.

M – Volvo Car Mobility lanserar stolt ett nytt samarbete med CAKE!

Det första steget i det nya samarbetet är att introducera CAKE:s Ösa, en elmotorcykel med en kraftfull batteri, in i Volvo Car Mobilitys bildelningstjänst M:s driftsenhet i Stockholm.

Att driftenheten börjar använda Ösa innebär att Volvo Car Mobility tar ett steg närmare att nå sina interna hållbarhetsmål genom att sänka de operativa utsläppen i den egna verksamheten. Introduktionen stödjer även Volvo Car Mobilitys ambition när det kommer till att sänka utsläppen och trängsel i stadskärnor.

Kärnan i Volvo Car Mobility och dess bildelningstjänst, M, handlar om att förflytta människor på ett hållbart sätt. Hittills har M 150 000 registrerade användare. Och eftersom bilar från M används i mycket högre utsträckning än privatägda bilar finns det ett stort behov av renhållning och service. Det är här CAKE kommer in i bilden. CAKE:s Ösa har lång räckvidd, är lättparkerad, har förmågan att frakta runt rengöringsutrustning och andra verktyg som behövs i den operativa verksamheten, dessutom kan det kraftfulla batteriet som driver motorcykeln enkelt också användas för att förse en dammsugare med el så att bilarna kan städas.

Tjänsten M använder en tillgänglighetsmodell som syftar till att matcha utbudet till kundernas efterfrågan vid varje ögonblick. Målet är att spara tid, utrymme och pengar – för människor och för de städer de bor i.

”Det är en tydlig länk mellan fordonstyper, som hanterar och ger struktur till framtidens transportlandskap. Utöver de miljövänliga aspekterna och effektiviteten hos CAKE:s ÖSA, så öppnar en 2-hjuling upp för fler möjligheter. Eftersom att den är så smidiga att hantera går det enkelt att parkera bredvid en bil från M som behöver service och städning istället för att först slösa onödig tid på att hitta en parkeringsplats, och därefter dessutom behöva bära dammsugarna och alla andra redskap som behövs till städning och service. Ösan skapar riktigt mervärde och effektivitet! Tillsammans med Volvo Cars är M med i förändringen i stort vilket gör detta till en bra möjlighet för CAKE att visa var vi står och vad vi vill. Det här samarbetet har oerhörd potential som vi hoppas kunna utveckla vidare”, säger Stefan Ytterborn, VD och grundare av CAKE.

”Något som är helt säkert är att CAKE:s Ösa passar perfekt in i våra hållbarhetsmål. M:s driftsenhet använder för närvarande hybridbilar för att serva vår flotta, vilket är fantastiskt. Men nu kan de också använda Ösa el-motorcykeln för vissa uppgifter, vilket ytterligare effektiviserar och minskar våra utsläpp. Jag är också glad att CAKE kunde konfigurera Ösa el-motorcykeln för att möta våra exakta specifikationer och behov. Detta samarbete går direkt in i vårt mål om att människor ska kunna röra sig hållbart, säger Steinar Danielsen, Hållbarhetsstrateg på M – Volvo Car Mobility.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>